Caterpillar inc. gaat eigen trucks bouwen

Date woensdag, 05 augustus 2015 09:46 | 

Caterpillar Inc. Is begonnen met het plannen van het maken van zijn eigen lijn Kippers. Dit gaan ze doen in Texas. Hiermee ronden ze een bestaande afspraak met Navistar International af, die eigenlijk de kippers zou bouwen.

Caterpillar is wereldwijd de leider in de verkoop van off-road bouwmachines en verkoopt de on-road trucks van Navistar al sinds 2011. Beginnend in 2016, zal Caterpillar starten met het assembleren van trucks bij hun fabriek in Victoria, Texas.

De door Navistar gebouwde Caterpillar-kippers waren geen grote hit bij kopers van vrachtwagens. De verkopen van de 3 verschillende modellen waren gemiddeld rond de 1000 voertuigen jaarlijks. Er wordt gedacht dat de verschuiving van het maken van de kippers van Navistar naar Catterpillar inc. positief zal zijn. Dit omdat Caterpillar zelf al een hele goede reputatie heeft met het maken van materiaal. Verder creëert het ook weer banen voor de fabriek in Texas.

De Kippers zullen verkocht worden met een motor van Caterpillar zeg. Caterpillar was een hele grote leverancier van motoren voor de Noord-Amerikaanse commerciële truck industrie maar had de markt verlaten in 2010 toen ze ineens veel moesten betalen voor een upgrade voor uitlaat-behandeling systemen, omdat er strengere regelingen kwamen over uitlaatgassen  vanuit de overheid. Daarna golden die regels ook voor off-road uitrusting, dus toen moesten ze alles wel aanpassen om mee te gaan en zo motoren te blijven produceren. 

Het originele plan was om de trucks gemaakt door Navistar te verschepen naar verschillende overzeese markten. Deze plannen werden snel teruggedraaid toen bleek dat de verkopen in Amerika zelf al zwaar tegenvielen.

Gelezen 1030 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save