Welke soorten gitaren zijn er?

Date woensdag, 12 augustus 2015 09:16 |   | 

soorten gitarenJe kent misschien al een paar soorten gitaren, zoals de akoestische gitaar en elektrische gitaar. Toch zijn er nog veel meer varianten op deze twee soorten. In dit artikel behandelen we kort alle soorten gitaren, zodat jij een betere keuze kunt maken wanneer je een gitaar gaat kopen. In dit geval beginnen we eerst met de categorie akoestische gitaren en vervolgens gaan we verder met de overige categorieën.

Akoestische gitaren

Deze categorie kan weer opgedeeld worden in de klassieke gitaren, western gitaren, flamenco gitaren, archtop gitaren en resonator gitaren. Meestal wordt er ook onderscheid gemaakt op basis van de snaren. Zo hebben klassieke gitaren nylon snaren en western gitaren stalen (steelstringgitaren). De archtop gitaar staat bekend om zijn klankgaten. Deze hebben namelijk de vorm van f-muzieksleutels. Aan beide kanten van de gitaarhals zijn deze klankgaten gemaakt. De resonator gitaar heeft zijn naam te danken aan de resonatoren. Dit is eigenlijk een ijzeren klankkast, welke nog een scherper en feller geluid kan produceren.

Elektrische gitaren

Een elektrische gitaar bespeel je altijd met een versterker. Wanneer je ervoor kiest om zonder gitaarversterker gitaar liedjes te gaan spelen, dan komt het geluid niet tot zijn recht. Het is wel duidelijk dat een elektrische gitaar in de aanschaf ook een stuk duurder is, omdat je eigenlijk wordt verplicht om ook een gitaarversterker te kopen. Onder de elektrische gitaren rekenen we ook de bariton gitaren. Dit zijn eigenlijk basgitaren (4 snarig), welke elektrische zijn uitgevoerd.

Basgitaren

Zoals al duidelijk werd heeft een basgitaar 4 snaren. In de meeste gevallen worden basgitaren gebruikt in bands of optreden en daarom minder geschikt voor solo-gitaristen.

Kindergitaren

De kindergitaar wordt uitgevoerd in meerdere vormen en maten. Zo bestaan er ½ en ¾ gitaren. Deze benaming is gemaakt op basis van de normale gitaar oftewel de 4/4 gitaar. Naast kinderen maken ook steeds meer volwassenen gebruik van de kindergitaar, omdat deze erg handzaam is.

Gelezen 10259 keer
uwgitaarlesonline.nl

Online gitaarlessen vergelijkingswebsite en informatie database voor het gitaar spelen.

 

www.uwgitaarlesonline.nl

Website: www.uwgitaarlesonline.nl

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save