Catering Tips: Hoeveel eten is genoeg

Date dinsdag, 20 oktober 2015 11:19 |   | 

Alle gasten zijn uitgenodigd en hebben bevestigd of ze komen of niet. Nu dat je een definitieve telling hebt en weet hoeveel gasten er komen zit je met de vraag hoeveel gerechten heb je nodig om iedereen tevreden te stellen?

Het lijkt een simpele vraag maar het verdient zeker wat aandacht. Als gastheer wil je natuurlijk niet in de pijnlijke situatie komen dat iedereen klaag over te weinig gerechten. Echter wil je ook niet te veel betalen en bestellen zodat je later nog met een berg voedsel zit.

Een goede voorbereiding is erg belangrijk.

Vele factoren moeten worden afgewogen wanneer je een beslissing maak over de hoeveelheid eten wat je bij de cateraar gaat bestellen. Natuurlijk moet je eerst het aantal aanwezigen weten. Echter is ook de lengte van het evenement erg belangrijk. Verder is ook het soort evenement en het soort voedsel dat je van plan bent om te serveren.

Een cocktail party bijvoorbeeld vergt aanzienlijk minder voedsel dan een event dat de hele middag of dag duurt. Hoe lang de gasten blijven, hoe meer ze zullen consumeren. Na verloop van tijd krijgen mensen gewoon weer honger en dorst.

Wanneer je gaat inschatten hoeveel eten je wilt bestellen kun je beter afronden aan de veilige kant. Sommige zullen minder eten terwijl andere iets meer eten. Probeer een beeld te vormen welke gerechten/drankjes het populairst zullen zijn en vaak het snelst op zijn. Bestel wat meer van deze items. Wanneer je veel verschillende soorten gerechten hebt, dien je kleinere porties te geven. Mensen willen vaak toch van alles proberen.

Gelukkig sta je er bij een goede catering niet alleen voor. Bijvoorbeeld Arnhem Catering is de perfecte cateraar die je bij elke soort evenement kan adviseren door jarenlange ervaring. Zo bent u altijd verzekerd dat het evenement goed loopt en kunt u zelf ook genieten.

Gelezen 652 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save