Waar let je op als je barkrukken gaat kopen?

Date zaterdag, 14 januari 2012 10:41 |   | 

Slechts weinig mensen hebben er een in huis: een bar. Meestal is gebrek aan ruimte de oorzaak. Een bar kan echter veel gezelligheid toevoegen in je inrichting. Je kunt een bar plaatsen in een speciale ruimte samen met bijvoorbeeld een pooltafel of gewoon in de woonkamer. Een bar inrichten in de keuken is ook zeker een optie! Je kunt hem hier bijvoorbeeld gebruiken als vervanging van de eettafel. Zeker als je vaak tweeën of met z'n drieën eet, biedt de bar voldoende ruimte al volwaardig alternatief.

Als je een bar koopt heb je ook passende zitmeubels nodig: barkrukken. Maar niet elke barkruk is hetzelfde!

Let op de juiste hoogte

Er zijn verschillende standaardmaten voor barkrukken. Er zijn grofweg 2-3 hoogtes te koop in de winkel. Welke hoogte je kiest, is een persoonlijke keus. Deze maak je door onder andere te letten op je eigen lengte en de lengte van de andere gebruikers. Het is vervolgens wel belangrijk om te letten op de afstand tussen de krukken en de bar. Deze mag niet te groot zijn, maar ook niet te klein! Om comfortabel te kunnen zitten moet je dus de juiste afstand aanhouden.

Materialen

Je kunt barkrukken kopen in allerlei materialen. Voorbeelden zijn hout, staal, aluminium, bamboe en plastic. Aluminium krukken zijn erg geschikt voor gebruik buiten. Ze zijn goed bestand tegen de verschillende weertypen. Krukken van bamboe passen in een meer tropische inrichting en zijn ook erg mooi en duurzaam. Houten krukken passen goed in een gezellige donkere inrichting. Bijvoorbeeld in de inrichting van een bruin cafe.

Maak het hele plaatje af

Koop niet alleen barkrukken, maar ook accessoires. Dit maakt het totaalplaatje compleet. Denk aan wijnhouders en openers, de juiste glazen, shakers en emmers voor ijs. De accessoires geven je bar net een beetje meer uitstraling dan alleen de eenvoudige krukken en de kale bar zelf.

Om eens lekker krukken te bekijken: een grote collectie vind je bijvoorbeeld bij Barstoolsworld.

 

Gelezen 1212 keer Laatst aangepast op zaterdag, 25 mei 2013 17:53

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save