Een kerstdiner organiseren in je eetkamer

Date maandag, 16 november 2015 13:15 |   | 

De feestdagen staan weer bijna voor de deur. Dat betekent een gezellige periode met het zetten van een kerstboom, overal mooie lichtjes en een heerlijk kerstdiner. Tijdens dit kerstdiner wil je natuurlijk de perfecte sfeer creëren. Zo kunnen jij en je gasten genieten van een heerlijk kerstdiner. Dit begint bij de aankleding van de eetkamer, de eetkamerstoelen, de aankleding en natuurlijk het eten wat je op tafel zet. Of je nou een keukenprinses bent of niet, een leuk kerstdiner bereiden kan altijd. Het hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn om een kerstdiner op tafel te zetten. Je kunt namelijk ook voor iets simpelers gaan wat toch heel leuk en lekker is. Zo kun je de sfeer al bepalen met de aankleding en de uitstraling van je eetkamer. Als je van lekker en gezellig dineren houdt, heb je waarschijnlijk bijvoorbeeld al een eettafel met mooie eetkamerstoelen.

De aankleding van je eetkamer

Een mooie en gezellige uitstraling van je eetkamer bepaalt de sfeer al voor een groot deel. Kies dus voor een tafel met mooie eetkamerstoelen die ook nog eens comfortabel zitten. Als jij en je gasten namelijk lekker zitten, is iedereen veel meer op zijn gemak. Dit zorgt vaak voor veel sfeer en gezelligheid. Naast de eettafel en de eetkamerstoelen die je natuurlijk altijd al in de ruimte hebt staan, kun je ook wat extra kerstversiering aanbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld kleine kerstboompjes ter decoratie neerzetten. Verder doen kaarsen het ook altijd goed voor de sfeer. Een sfeervolle slinger met lichtjes aan de muur is ook erg aan te raden.

 

Je kunt niet alleen aan de sfeer van de eetkamer denken, maar bijvoorbeeld ook aan de tafelindeling. Kies voor leuke waxinelichthouders in een kerstthema of bijvoorbeeld voor mini-kerstboompjes op de tafel. Ook zijn er veel leuke naamkaartjes die je kunt maken om je tafel extra leuk aan te kleden in kerststijl. Dit wordt ook vaak erg gewaardeerd door je gasten.

Het kerstdiner

Voor het kerstdiner zelf kun je flink uitpakken, maar je kunt het ook simpel houden. Als je minder tijd besteedt aan de voorbereidingen, heb je alleen maar meer tijd om lekker kerst te vieren met je naasten. Dit is niet alleen voor jou, maar ook voor hen leuk. Het kerstdiner hoeft helemaal niet heel chique te zijn om lekker te smaken. Je hoeft helemaal geen grote kalkoen op tafel te zetten. Een lekker stukje vlees wat makkelijker te bereiden is, is ook helemaal prima. Als er kinderen te gast zijn bij jouw kerstdiner, kun je ervoor kiezen om het toetje samen met de kinderen te maken. Dit maakt de lange zit wat draaglijker voor de kinderen, omdat ze dan tussendoor even lekker kunnen kliederen. Wat bolletjes ijs in een mooi schaaltje leuk versieren, is simpel en lekker. Ook is dit erg leuk om te doen voor de kinderen. Er is meer dan genoeg ijsversiering verkrijgbaar in de supermarkten.

 

Voor inspiratie voor een heerlijk, maar toch simpel kerstdiner kun je eens op internet zoeken. Er is een heleboel inspiratie en leuke recepten te vinden. Met de perfecte aankleding van jouw eetkamer, de perfecte eetkamerstoelen en een heerlijk kerstdiner wensen we jou veel plezier deze feestdagen.

Gelezen 982 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save