Wat heb ik nodig in mijn professionele keuken

Date dinsdag, 24 november 2015 10:20 |   | 
Wat heb ik nodig in mijn professionele keuken

Wie een horecabedrijf begint, weet dat een van de belangrijkste onderdelen van het bedrijf de keuken is. Hier wordt niet alleen al het eten klaargemaakt, maar vaak staan de koelkasten hier en wordt de afwas gedaan. Hierbij is professionele apparatuur zeer van belang.

Om eten op te warmen zijn er verschillende apparaten te verkrijgen. Denk aan een steamer van Rational of rotisserieën. Dit zijn veelal grote kasten waarbij eten op een speciale manier wordt opgewarmd. Om eventueel het eten warm te houden kan er een warmhoudvitrine geplaatst worden. Deze zijn ideaal als er met een lopend buffet gewerkt wordt.

Helemaal hip is tegenwoordig livecooking of showcooking. Hierbij bevindt de keuken zich in het restaurant en kan men aanwijzen welk vlees of groente de voorkeur heeft. In enkele minuten bereiden de koks het eten voor de ogen van de gasten voor.

Voor grote groepen wordt er eten voorbereid en wordt er gezorgd dat het eten alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden. Om versheid te garanderen worden de bakken met eten in een blastchiller of shockvriezer geplaatst waardoor het eten snel afkoelt of bevriest. Dit voorkomt dat de sappen weglopen of dat de smaak verloren gaat. Hierdoor zal bij het opwarmen van het voedsel het alsnog als vers eten lijken.

Gelezen 2527 keer Laatst aangepast op dinsdag, 24 november 2015 10:30

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save