Zelfverzekerder dankzij zelfverdediging

Date maandag, 14 december 2015 12:40 |   | 
Zelfverzekerder dankzij zelfverdediging

 

Wereldwijd doen veel mensen aan een vorm van zelfverdediging. Hiertoe behoren ook sommige vechtsporten of vechtkunsten. De beste manier om zelfverdediging onder de knie te krijgen, is door je aan te sluiten bij een sportvereniging. Bijvoorbeeld een judovereniging. Er bestaan ook online cursussen voor zelfverdediging maar vanzelfsprekend leer je dan niet echt jezelf te verdedigen. In dit artikel besteden we met name aandacht aan een belangrijk aspect binnen de zelfverdediging, namelijk zelfverzekerdheid. Dat is de sleutel tot succes. Je leert tijdens zelfverdediging om je hoofd koel te houden en automatismen te gebruiken om jezelf te verweren.

 

Waarom Judo zo goed voor je is

Je gebruikt bij een zelfverdedigingsport zoals Judo allerlei spieren. Je voelt je sterker worden en je uithoudingsvermogen verbeterd. Je leert bij deze sport met name om erg zelfverzekerd te zijn. Daarnaast is een bijkomstig voordeel van Judo dat je zeer logisch na leert te denken, want je moet onder alle omstandigheden je mannetje kunnen staan. Ook je coördinatie gaat er op vooruit. Judo is een echte denksport. Er zijn altijd wel zaken die je aan jezelf kan verbeteren. Ook Judoka's die op hoog niveau trainen en aan wedstrijden meedoen, zijn nooit uitgeleerd. In Nederland is Judo met name enorm populair bij kinderen. Waarschijnlijk is de sport in toenemende mate populair geworden door Olympische medaillewinnaars zoals de Nederlander Anton Geesink, Dennis van der Geest en Wim Ruska. Judo heeft veel overeenkomsten met Jiu-Jitsu.

 

Judo betekent letterlijke 'de zachte weg'

"De zachte weg", dat betekent het woordje Judo letterlijk. Deze Japanse sport leert je om agressie te kunnen kanaliseren en hier positief mee om te gaan. Je doet je tegenstanders nooit moedwillig pijn en blesseert ze niet. Dit is een belangrijke regel binnen deze sport. Wat je wel probeert is om een eventuele aanvaller helemaal onder controle te krijgen.

 

Waarin wordt je als Judoka getraind?

Ben je van plan om Judolessen te volgen? In dat geval word je getraind in zowel kracht, lenigheid, conditie (uithoudingsvermogen) en worden je technieken aangeleerd. Maar het mentale aspect is een van de belangrijkste gedeelten van Judo. Hierop word je niet perse getraind maar je zal na verloop van tijd automatisch veel zelfverzekerden worden. Je komt er namelijk achter dat je problemen kan handelen en dat je meer kunt dan je denkt. Als Judoka ga je gevechten uit de weg maar treed je alleen op indien je niets anders kan. Judo is een sport die je uitsluitend gebruikt om jezelf te verdedigen. 

Gelezen 931 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save