Kleding die bij je leeftijd past

Date maandag, 23 januari 2012 09:15 |   | 

Hoe kleed je je naar je leeftijd? Helaas zijn er geen vaste regels voor het kiezen van kleding voor een bepaalde leeftijdscategorie. Waar de één een bepaald rokje of shirtje nog prima kan dragen, kan dat voor iemand van dezelfde leeftijd helemaal anders zijn.

Tips om de juiste kleding te vinden

  • Het klinkt simpel, maar kijk naar wat andere vrouwen om je heen dragen die in dezelfde leeftijdscategorie zitten. Kun je bepaalde basistukken herkennen?
  • Ben je gecharmeerd van de stijl van een vriendin of collega? Vraag haar in welke winkels ze haar kleding koopt. Veel kledingmerken richten zich op een bepaalde leeftijdscategorie of hebben meerdere lijnen voor verschillende leeftijdsgroepen.
  • Het kan heel verhelderend werken om afbeeldingen uit tijdschriften te verzamelen van bijv. celebrities met een kledingstijl die je aanspreekt en deze afbeeldingen in een collage te plakken. Zo krijg je een beter beeld van welke kleding jou aanspreekt en kun je bewuster shoppen.
  • Vraag advies aan een medewerkster in de kledingwinkel of neem een vriendin mee met een goede kledingsmaak.

Mode per leeftijdscategorie
Naarmate je ouder wordt, kun je je op modegebied steeds minder veroorloven. Kleding moet bijvoorbeeld minder bloot en minder strak zijn. Zo vinden veel vrouwen dat minirokjes en topjes met spaghettibandjes niet meer mogen als je ouder bent dan 35 jaar. Daarentegen hebben vrouwen meestal steeds meer te besteden als ze ouder worden en kunnen ze gaan voor mooie kleding van hogere kwaliteit.

Van 20 tot 30 jaar
Vrouwen in deze leeftijdscategorie vinden het vaak lastig om zich te kleden naar hun leeftijd. Kleed je je nog steeds als een tiener of ga je je bewust serieuzer kleden? Als je een baan hebt is het belangrijk dat je je op je werk gepast kleedt. Wil je serieus genomen worden door ‘oudere’ collega’s dan is het belangrijk je ook serieuzer te kleden. En dat staat niet synoniem aan saai. Vermijd in ieder geval te korte rokjes en blote topjes en kleding die overduidelijk met tieners wordt geassocieerd zoals een capuchontrui.

Van 30 tot 40 jaar
In deze categorie vallen ook de jonge moeders die door hun drukke leven met kinderen en een baan soms minder tijd en aandacht (kunnen) besteden aan hun uiterlijk. Zonde natuurlijk. Probeer toch de tijd te vinden om je vrouwelijk te kleden. Dat betekent niet dat je alleen ‘onpraktische’ jurkjes en hoge hakken moet dragen. Een mooie jeans met een blouse en leuk jasje kan net zo mooi en vrouwelijk zijn, maar past wel beter bij je actieve leven

Van 40 tot 50 jaar
Vrouwen in deze leeftijdscategorie hebben weer wat meer tijd voor zichzelf en zijn vaak zelfverzekerd. Dit mag je ook uitstralen in je kleding, maar houd het chic en stijlvol. Vermijd strakke lichte jeans met korte topjes met een drukke prints. Ga liever voor mooie jurken, rokken en donkere bootcut jeans die je combineert met sexy pumps of laarzen.

Boven de 50
Dames van boven de 50 gaan graag voor klassiekers: kleding met een goede pasvorm die probleemgebieden verbergt en pluspunten benadrukt. Ook hier geldt dat je korte rokjes (boven de knie) en blote topjes (zonder mouwen) beter kunt vermijden. Maar dit betekent absoluut niet dat je je niet meer hip kunt kleden als je de 50 gepasseerd bent. Er is genoeg trendy mode te koop voor dames in deze leeftijdscategorie.

Gelezen 5819 keer Laatst aangepast op vrijdag, 27 november 2015 18:10

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save