Het Proteinedieet

Date woensdag, 25 januari 2012 22:02 |   | 

Om het effect van een proteïne dieet te begrijpen , moeten we inzien hoe de energie in ons lichaam wordt geleverd. Via onze dagelijkse voeding nemen we koolhydraten, vetten en eiwitten (proteïnen) in ons lichaam op. Het zijn de koolhydraten en de vetten die zorgen voor de dynamiek die ons lichaam benodigd heeft om te functioneren . De eiwitten zorgen zorgen voor het aanleggen , onderhouden en fiksen van weefsel in het lichaam

Verbranding koolhydraten versus vetten ?

In "normale" toestand zal ons lichaam in de belangrijkste plaats koolhydraten afbranden om aan de energiebehoefte te volstaan . Men kan de koolhydraten opvatten als als de "zichtrekening" waarmee de dagelijkse normale energiebehoefte worden verzadigd . Het is net als dit zichtrekening niet langer kan volstaan aan de energiebehoefte, dat ons lijf overschakelt naar de verbrandingsproces van vetten die we kunnen aanzien als onze "spaarrekening" (Dit zal de enkele keer zijn dat we onze spaarrekening willen leegroven ).

Hoe werkt een proteïne vermageringskuur ?

Een proteïne vermageringskuur zorgt daarvoor dat er geen koolhydraten** in ons lijf worden opgenomen opdat ons lijf op voortdurend basis vet zal verbranden om aan zijn energiebehoefte te volstaan .

Verschil met een klassiek dieet.

In het klassiek vermageringskuur gaan we onbelangrijk vreten . De band van koolhydraten, vetten en eiwitten blijft hetzelfde , de hoeveelheid die we opslorpen is gewoon geringer . In het proteïne vermageringskuur wordt daar een onevenwicht gecreëerd waarbij er meer eiwitten (proteïnen) worden toegelaten en geringer vet en koolhydraten. De kerngedachte van een proteïne vermageringskuur is achteraf immers : Om af te slanken moet men NIET afgewogen bikken !

Waarom proteïnen ? Proteïne is een belangrijke nutriënt, nodig alvoor het bouwen , onderhouden en goedmaken van weefsel in het lichaam . Compleet typisch voor een klassiek vermageringskuur is het gebrek van spiermassa ten gevolge van een schaarsheid aan eiwitten en een lagere metabolisme : het lichaam krijgt geringer brandstof en zal de energieverbranding op een lager pitje plaatsen .


Bij een proteïne vermageringskuur is er een typische antwoord van het lichaam die " ketose " wordt genoemd. Na 2 à 3 dagen gaat het lichaam vanwege een schaarste aan koolhydraten over op vetverbranding, waarbij er ketonen vrijkomen die zorgen voor energie EN hongerstiller (gij leest het juist - het lichaam ervaart geen trek : in tegenstelling tot het klassiek adhd dieet).

Gelezen 818 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save