Gezond het nieuwe jaar in

Date donderdag, 07 januari 2016 09:21 |   | 

Het nieuwe jaar is weer begonnen, dat betekent dat er weer een nieuwe frisse start gemaakt kan worden. Hier horen natuurlijk goede voornemens bij. De meest gemaakte goede voornemens hebben te maken met gezondheid. Meer sporten, gezonder eten en stoppen met roken zijn dan ook welbekende voornemens voor de meeste mensen. Zeker na de feestdagen is het verstandig om gezond te eten. Wellicht is dit er tijdens kerst en oud en nieuw niet van gekomen. Het nieuwe jaar is dus een goede gelegenheid om gezond te gaan eten. De grootste valkuil van goede voornemens is dat ze niet worden volgehouden. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat er niet snel genoeg positief resultaat wordt gezien. Echter hoeft het helemaal niet zo ingrijpend en lastig te zijn om je goede voornemen om gezond te eten vol te houden. Het betekent niet dat je niet meer lekker kunt eten, want er zijn genoeg heerlijke recepten die je kunt maken. Kleine aanpassingen in je voedingspatroon kunnen al zorgen voor een gezondere leefstijl. Hier is heel veel over te vinden op internet. Neem dus vooral eens de tijd om gezonde recepten en andere tips op te zoeken. Voor de ingrediënten voor je gezonde recepten kun je terecht bij Jan Linders.

Gezond recept

Vaak worden aardappels als ongezond en als dikmaker gezien. Echter is dit onterecht. Een aardappel zelf is niet ongezond en maakt niet dik. Het ligt aan de bereidingswijze waarop je de aardappel klaarmaakt. Als je ervoor kiest om de aardappels te bakken in een dikke laag vet en vervolgens op te eten met een klodder vette saus, is deze inderdaad niet gezond. Echter zijn er hele lekkere recepten met aardappels die gezond zijn. Zo kun je dus gewoon blijven genieten van je aardappels, en toch je goede voornemens vol houden.

 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stamppot van wortel en venkel. Hiervoor moet je eerst de aardappels ongeveer 10 minuten koken in voldoende water. Hierna voeg je wat venkel en wortel toe en dit kook je nog een kwartier. Als de aardappels gaar zijn, kun je het afgieten. Nu moet de pan op een warmhoudplaatje of vlamverdeler zetten en de aardappels en de groenten droogstomen op laag vuur. Om er een stamppot van te maken, stamp je de groenten en de aardappels door elkaar. Ondertussen voeg je beetje bij beetje wat warme melk toe. Om je stamppot af te maken roer je er een klontje boter, bladselderij of peterselie en peper doorheen. Als laatste voeg je nog een klein beetje zout toe om de stamppot op smaak te brengen en garneer je het geheel met venkelgroen. Bij dit gerecht kun je bijvoorbeeld braadworstjes of gebakken vis zoals lekkerbek eten.

 

Er zijn nog veel meer gezonde recepten die je kunt maken. Zoek hiervoor eens op internet of kijk op de website van Jan Linders: www.janlinders.nl. Voor de ingrediënten kun je ook terecht bij Jan Linders. Zodra je een aantal heerlijke gezonde recepten hebt gemaakt, zal je de smaak te pakken hebben. Zo fiets je zonder problemen het nieuwe jaar door met jouw goede voornemens.

Gelezen 823 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save