De voordelen van een goede administratie

Date donderdag, 28 januari 2016 10:41 |   | 

Een goed lopende administratie is onmisbaar voor uw bedrijf. Niet alleen blijft u zelf financieel inzicht en overzicht houden in uw gegevens, ook voor de belastingdienst is een onderneming verplicht de administratie op orde te hebben. Gedurende minstens 7 jaar moet alles goed bewaard blijven, zo eist de belastingdienst. Nacontrole is altijd mogelijk en ook voor de ondernemer zelf is het belangrijk om fouten of zaken uit het verleden op te kunnen sporen.

Voordelen van een goede administratie

Wanneer de administratie goed verloopt heeft u als ondernemer altijd inzicht in de cashflow van het bedrijf. Hoeveel is er beschikbaar en hoe groot is de uitstroom. U krijgt gelijk een goed overzicht van goed lopende producten en diensten en ook over datgene wat minder goed loopt. Hiermee kunt u de gezondheid van uw bedrijf goed op peil houden en aanpassingen doorvoeren waar dat nodig is.

Lopende of openstaande facturen zijn inzichtelijk en hiermee ziet u hoeveel het bedrijf nog moet ontvangen. Ook ziet u hoeveel er nog betaald moet worden aan leveranciers of derden. Ook met betrekking tot de personeelsadministratie, die u koppelt aan uw gewone administratie, loopt niks mis wanneer dit goed geregeld is. Daarnaast is uw administratie goed inzichtelijk voor de belastingdienst wanneer deze om een controle vraagt. Dit is niet alleen een vereiste, maar een goede administratie voorkomt ook nog eens dat u te hoog wordt aangeslagen. Ook kunt u fiscale voordelen mislopen wanneer uw administratie niet op orde is. In ernstige gevallen kunt u zelfs een boete opgelegd krijgen of moet u voor de rechter verschijnen.

Zelf doen of uit handen geven?

De administratie kan aardig wat tijd kosten. Als ondernemer wilt u doen waar u goed in bent: ondernemen. Veel ondernemers besluiten dan ook de administratie uit handen te geven. Dit kan extern via bijvoorbeeld een accountant, maar ook intern via een administratief medewerker. Vooral grote en middelgrote bedrijven regelen liever hun zaken intern en nemen een administratief medewerker in dienst. Dit kan een waardevolle aanvulling voor het bedrijf zijn. Deze medewerker neemt de gehele administratie op zich waaronder de personeelsadministratie, de boekhouding en de belastingzaken. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kunt u kiezen om dit aan één persoon over te laten, of te taken op te splitsen en te verdelen over meerdere personen. Deze medewerker heeft een opleiding bedrijfsadministratie gevolgd op MBO of HBO-niveau. Zo is uw boekhouding en administratie zeker in goede handen.

Gelezen 947 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save