Wanneer heb ik een goede website?

Date maandag, 01 februari 2016 10:43 |   | 

Om de vraag “Wanneer heb ik een goede website?” te beantwoorden moet rekening worden gehouden met de volgende invalshoek: een website is goed als deze veel geld oplevert. Echter kunnen de meningen hier sterk over verschillen. Denk bijvoorbeeld aan een goede techniek en gebruikservaring. Een bezoeker vindt de site namelijk pas goed als deze op gemakkelijke en prettige wijze kan vinden wat hij aan het zoeken is. Een website is dus pas goed als alle partijen er tevreden over zijn. Het klinkt lastig, maar om je  toch een handje te helpen vind je hier een klein overzicht met de belangrijkste aandachtspunten van een goede website.

Afstemming op de doelgroep

Bij een goede website zijn het design en de lay-out afgestemd op de doelgroep. Zo kunnen websites met verschillende doeleinden er erg verschillend uit zien, afhankelijk van het doel en de doelgroep van de website. Een goede site is duidelijk en overzichtelijk voor de doelgroep, voorziet in de gewenste informatie en heeft een gebruiksvriendelijke navigatie. Een bezoeker heeft binnen enkele seconde bepaald of deze website fijn is of niet. Wanneer de website niet fijn is, gaat hij gewoon door naar de concurrent.

Gebruiksgemak

Naast een goede lay-out is het belangrijk om het de bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een zoekoptie, het wijzigen van lettergrootte, een sitemap en de zogeheten Breadcrumbs. Breadcrumbs is het pad waarmee duidelijk is waar je je momenteel op de website bevindt: Home => Producten => Elektronica.

Content Management System

Een goed CMS biedt voordelen voor zowel de gebruiker als de beheerder. Voor de beheerder moet het CMS eenvoudig werken, moeten pagina’s gemakkelijk toegevoegd en bewerkt kunnen worden, moet het compatibel zijn met alle browsers en houdt het rekening met zoekmachine optimalisatie. Het is mogelijk om meerdere bestanden tegelijk toe te voegen en het is eenvoudig om navigatie-items te veranderen, door bijvoorbeeld te slepen. Een voorbeeld van een goed CMS is Wordpress. Zo zijn er op internet enorm veel guides en handleidingen te vinden om Wordpress te gebruiken en zelf een website te maken.

Ben je benieuwd naar nog meer tips en tricks om je website zo goed mogelijk te maken? Dan vind je in dit artikel nog een aantal handige tips om een goede website te maken!

Gelezen 962 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save