Sportclubs en sponsoren

Date donderdag, 04 februari 2016 12:48 |   | 

Sportclubs hebben het tegenwoordig zwaar, een voorzitter kan soms met zijn handen in het haar zitten omdat de begroting bijna niet meer kloppend te maken is. De inkomsten en uitgaven wegen niet altijd tegen elkaar op, wat het lastig maakt om activiteiten te blijven organiseren. Een veel geziene oplossing voor dit probleem is het zoeken van sponsors. Waar vind je sponsors? En hoe benader je ze? Een langdurige sponsorrelatie is het meest ideaal, zo heb je jaarlijks vaste inkomsten. Hoe kun je het beste een langdurige relatie aangaan? Een goed voorbeeld hiervan is sportkleding met de naam van de sponsor erop, de sponsor betaalt hier uiteraard voor.

Toernooi

Een sporttoernooi organiseren kan een flinke kostenpost zijn. Je hebt best wat spullen nodig om een leuk toernooi op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een voetbaltoernooi, hier heb je genoeg ballen voor nodig, prijzen voor de winnende teams, eten, drinken voor in de pauzes en misschien wil je vrijwilligers die meehelpen wel een klein presentje geven. Je kunt je voorstellen dat dit een behoorlijke hap uit de kas van de club kan zijn, natuurlijk betalen de deelnemers wel inschrijfgeld, maar hier kunnen waarschijnlijk niet alle kosten mee gedekt worden. Vraag daarom of er verschillende bedrijven producten willen sponsoren. Misschien kan een cateringbedrijf - een deel van - het eten en drinken sponsoren en kan een ander bedrijf de bekers voor de winnaars sponsoren.

Bedrukken sportkleding

Wanneer je een langdurige sponsorrelatie met een bedrijf aangaat kan het bedrukken van sportkleding met het bedrijfslogo erop een goede optie zijn. Voor het bedrijf wat sponsort is het prettig om op deze manier reclame te maken en voor de sportclub is het fijn dat ze elk seizoen nieuwe kleding hebben. Wanneer je sportkleding wilt laten bedrukken is het belangrijk om naar een professioneel bedrijf te gaan, Merchandising Concepts in Amsterdam is hier een goed voorbeeld van. Zij maken gebruik van speciale druktechnieken waardoor de opdruk langdurig mooi blijft en goed blijft zitten.

Gelezen 596 keer Laatst aangepast op donderdag, 04 februari 2016 12:49

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save