Heeft u last van een muis of een rat?

Date maandag, 08 februari 2016 13:54 |   | 

Heeft u last van een muis of een rat in uw huis? Er zijn verschillende soorten muizen en ratten. Als u deze knaagdieren wilt bestrijden moet u een middel gebruiken dat geschikt is voor het soort muizen/ratten waar u last van heeft. Hier leest u het verschil en weet u precies wat voor ongedierte u in huis heeft.

Huismuis

Zoals de naam al doet vermoeden vindt u huismuizen vooral in huizen. Een huismuis kunt u herkennen aan zijn uitwerpselen. Een huismuis laat een spoor achter van kleine harde keuteltjes, ongeveer zo groot als hagelslag (3-8mm lang). Huismuizen zijn te lokken met pindakaas, brood, noten of zaden en ook goed te bestrijden met muizengif.

Spitsmuis

Spitsmuizen zijn een stuk lastiger om te vangen en zijn ook niet te lokken met pindakaas of brood. Spitsmuizen zijn namelijk insecteneters. Omdat een spitsmuis ander voedsel eet, laat hij ook een andere soort keutels achter. Deze zijn grijsbruin van kleur en onregelmatig van vorm. Muizengif is geen effectief middel tegen spitsmuizen. Omdat een spitsmuis een insecteneter is kunt u deze het beste lokken met een worm of een stukje spek.

Bruine en zwarte ratten

Ratten kunnen enorme schade, stank veroorzaken en ziektes met zich mee brengen. Het is dus noodzakelijk om ze uit je leefomgeving te weren. Zwarte en bruine ratten verschillen nogal van elkaar. Zwarte ratten zijn goede klimmers en leven voornamelijk in gebouwen. Grijze ratten zijn minder goede klimmers, leven op de begane grond of in de kelder of buiten bij slootkanten.

Een bruine rat heeft een meer stevige bouw en is te herkennen aan een stompe snuit en goed zichtbare oren. Een zwarte rat heeft een langere staart, een meer spitse snuit en oren die nauwelijks zichtbaar zijn. Ratten kun je lokken met noten, zaden, pindakaas of een stukje spek. Heb je buiten last van ratten dan is het niet toegestaan ratten met gif te voeren en zal je dus een val moeten gebruiken. Binnen kun je zowel een val of rattengif in een doosje gebruiken.

Een specialist inschakelen

Op zoek naar een specialist in de omgeving van Maastricht? De ongediertebestrijders van Sjaak Janssen helpen u in de regio Maastricht op een snelle en efficiënte manier van uw ongedierte af. We hebben jarenlange ervaring met het bestrijden van muizen, ratten, wespen, kakkerlakken en meer.

Gelezen 1043 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save