Tips voor de perfecte cocktailparty

Date dinsdag, 15 maart 2016 15:27 |   | 

Er is altijd tijd voor een leuk feestje. Soms is het juist leuk om hier een thema aan te plakken. Je kan bijvoorbeeld een feestje geven waarbij iedereen verkleed moet, maar je kan natuurlijk ook een cocktailparty geven. Wat is er lekkerder dan de hele avond cocktails drinken in het gezelschap van je vrienden?

Soorten cocktails

Er zijn natuurlijk een hele hoop soorten cocktails die je kunt maken. Mijn twee favorieten zijn de dutch mojito en de bikini martini cocktail. De cocktails die jij wilt gaan schenken zijn natuurlijk afhankelijk van jouw smaak, maar ook van de smaak van jouw vrienden. Niet iedereen houdt bijvoorbeeld van een dutch daiquiri. Het zou dan lullig zijn als diegene die avond niks kan drinken wat hij lekker vind. Kies daarom van te voren goed welke soorten cocktails je wilt gaan schenken. Bedenk ook dat niet iedereen een alcoholische cocktail wil.

Locatie

Ook de locatie moet gekozen worden. Wil je het binnen of buiten doen? In de winter om het zomergevoel te creëren, of juist lekker in het zonnetje op een warme zomerse avond? Verder moet je natuurlijk kijken of je hapjes erbij gaat maken. Ook hier moet rekening gehouden worden met smaken. Niet alleen wat de gasten lekker vinden, maar ook wat er het lekkerste is bij de cocktails die je hebt gekozen. Zorg er ook voor dat je gasten comfortabel kunnen genieten. Als ze willen zitten dat ze kunnen zitten. Vergeet natuurlijk ook niet om een lekker muziekje op te zetten om een feestelijke sfeer te creëren.

Benodigdheden

Je hebt natuurlijk een hoop nodig wanneer je een cocktailparty gaat geven. Iedere cocktail heeft natuurlijk verschillende benodigdheden. Toch hebben we er een aantal op een rijtje gezet die je over het algemeen bij iedere cocktail nodig hebt.

Een cocktail shaker komt eigenlijk van pas bij iedere cocktail. Een maatbeker is hier ook heel handig bij. Je wilt natuurlijk de juiste verhoudingen hebben anders kan de cocktail nog wel eens uit de smaak vallen. Je hebt natuurlijk ook mooie glazen nodig om de cocktails in te serveren. Verder is het belangrijk dat je een mes hebt en een snijplank. Dit is vaak voor de garnering van het glas, maar ook wordt er in veel cocktails wat citroensap gebruikt. Als laatst is het handig om een emmer ijs te hebben zodat de drank die je hebt ook lekker koud blijft.

Kleine weetjes

Bij een normaal feestje gaat er toch redelijk wat drank doorheen. Dit is over het algemeen wijn en bier. Bij een cocktail party kan je rekenen op gemiddeld 2 drankjes het eerste uur en daarna eentje per uur. Cocktails zijn natuurlijk wat sterker dan een flesje bier. Zorg er ook voor dat er genoeg glazen zijn. Je gasten zullen vast meerdere drankjes willen proeven.

 

Gelezen 821 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save