Leadgeneratie

Date dinsdag, 29 maart 2016 12:02 |   | 

Leadgeneratie

LeadgeneratieWaarom heb jij (of jouw bedrijf) een website? Wat voor doelen je ook hebt geformuleerd voor je website, het ultieme doel zal zijn om van website bezoekers (potentiële) klanten te maken: leadgeneratie. Als je website goed wordt ingezet kan het een extreem effectieve leadgeneratie machine zijn. Maar hoe doe je dat? Het antwoord is online marketing, een term die je als ondernemer waarschijnlijk al vaker bent tegengekomen. Online marketing is een paraplubegrip en omvat eigenlijk alle middelen die online worden ingezet voor marketing doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan bannering, activiteit op social media en het gebruik van google adwords. Grofweg kan online marketing echter ingedeeld worden in 2 belangrijk deelgebieden: bezoek genereren voor je website en het omzetten van die bezoekers in klanten.

Leadgeneratie door bezoek te genereren

Bezoekers genereren kan op verschillende manieren. De belangrijkste manier waarop je bezoek naar je website kunt dirigeren is zoekmachine optimalisatie (SEO). Door middel van SEO komen de pagina’s van jouw website hoger in de lijst van zoekresultaten bij Google. Stel u verkoopt tuinmeubelen en iemand zoekt in Google op ‘tuinstoel kopen’. Met de juiste SEO strategie staat uw website dan niet op pagina 3, maar bovenaan op pagina 1. U kunt zich wel voorstellen dat u op die manier veel meer bezoek genereert. Het gaat hier bovendien vaak om honderden bezoekers per zoekwoord!

Leadgeneratie door conversie optimalisatie

Door een sterke SEO strategie heb je nu veel meer bezoekers op uw website. Die extra bezoekers zijn fijn, maar leveren je niks op zolang ze geen offertes aanvragen of producten kopen! Hier komt het begrip ‘conversie optimalisatie’ om de hoek kijken. Conversie optimalisatie is het dusdanig inrichten van je website, dat meer bezoekers over gaan tot bepaalde gewenste acties zoals het kopen van een product. Moet de button oranje of groen zijn? Welk lettertype moet ik gebruiken? Waar plaats ik de afbeelding? Dat soort vragen worden beantwoord door een conversiespecialist, die met behulp van die vragen van uw website een ware leadgeneratie machine maakt. Benieuwd geworden naar online marketing? Lees hier dan verder over wat het voor u kan betekenen.

Gelezen 858 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save