Leads genereren zonder accountmanager

Date dinsdag, 12 april 2016 08:34 |   | 
Leads genereren zonder accountmanager

Leads genereren zonder accountmanager

Leads genereren zonder accountmanagers, kan dat? Jazeker. En dat gaat makkelijker dan u denkt. U ziet het begrip waarschijnlijk al vaak langskomen op internet: online marketing. Maar weet u ook wat het inhoudt? Voor veel grote bedrijven is online marketing de drijvende kracht achter de business, maar voor MKB ondernemers is het nog vaak onbekend terrein.

Wat is dat dan precies, die online marketing? Grofweg bestaat online marketing uit twee aspecten: meer bezoekers genereren voor de website en het omzetten van die bezoekers naar klanten. Om extra bezoekers te genereren kunnen allereerst verschillende middelen worden ingezet. Zo kun je als onderneming je activiteit op social media vergroten, of bijvoorbeeld (online) reclame maken.

De belangrijkste methode om extra bezoek te genereren is echter zoekmachine optimalisatie (SEO). Hoewel u er wellicht nog nooit bij stil heeft gestaan, is het namelijk mogelijk om er zelf voor te zorgen dat je hoger komt te staan in Google. Want zeg nu zelf, u klikt toch ook sneller op de zoekresultaten bovenaan pagina 1 dan op die van pagina 5?

Als u de bezoekersstroom eenmaal op gang heeft gebracht is het natuurlijk de kunst om van die extra bezoekers ook klanten te maken. Klikken, klikken, niet kopen heeft u uiteindelijk namelijk helemaal niks aan. Dit is waar de conversieoptimalisatie zijn werk doet.

Conversieoptimalisatie houdt zich bezig met het dusdanig inrichten van uw website dat bezoekers vaker bepaalde gewenste acties uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan het invullen van een contactformulier of bijvoorbeeld het aanvragen van een offerte.

Zoek een specialist

Voor een goede online marketing strategie heeft u natuurlijk wel de juiste kennis nodig. Hoewel die kennis bij grote bedrijven aanwezig is in de vorm van een complete online marketing afdeling, heeft de MKB ondernemer daar vaak de middelen niet voor.

Ook voor het MKB zijn er echter zat mogelijkheden, in de vorm van gespecialiseerde online marketing partijen. Een goed voorbeeld is Webstijl, een online marketing bureau in Alphen aan den Rijn. Voor een kwart FTE regelen zij uw gehele online marketing. Leads genereren was nog nooit zo makkelijk.

Gelezen 523 keer

Blij met UwArtikel.nl?

Doe UwArtikel.nl een kleine donatie zodat we onze diensten kunnen blijven verbeteren.

bedrag:
 EUR

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven