Voorbereid op zomerse hitte met een dun dekbed

Date woensdag, 15 juni 2016 09:38 |   | 

Het is bijna zover: volgende week dinsdag op 21 juni 2016 gaat het zomerseizoen weer van start. We staan er door de huidige temperaturen nog niet bij stil dat de temperaturen zomaar hoog op zouden kunnen lopen. Vaak vergeten we daarom om voorbereidingen voor de zomer te treffen. We besluiten midden in de zomer bij het uitbreken van een hittegolf om allemaal last minute een zwembad en zonnebrand te gaan kopen, waardoor er elk jaar weer een grote kans bestaat dat je misgrijpt. Zonnebrand en zwembaden zijn dingen waar we vaak nog net op tijd aan denken voordat we verbrand en oververhit zijn, maar aan een dekbed voor het zomerseizoen denken de meeste mensen pas na vele slapeloze nachten.

Slapen zonder dekbed kan toch ook?

Je denkt nu vast dat we overdrijven wanneer we zeggen dat het juiste warmteklasse dekbed cruciaal is voor een goede nachtrust in het zomerseizoen. Waarschijnlijk ben je ervan overtuigd dat wanneer het bloedheet is in jouw slaapkamer en je dreigt je bed uit te drijven, je prima kunt slapen zonder dekbed en om het nog aangenamer te maken zelfs zonder pyjama. Helaas moeten wij je dan toch echt teleurstellen, want voor een goede nachtrust is het belangrijk dat jouw lichaam op de juiste temperatuur is. In de nacht koelt je lichaam altijd iets af. Wanneer je zonder dekbed en zeker zonder pyjama slaapt koelt jouw lichaam echter te ver af, waardoor je gedurende de nacht steeds wakker wordt door koude rillingen. Dit is niet echt goed voor de nachtrust te noemen.

De oplossing voor een goede zomerse nachtrust

Een goede zomerse nachtrust ligt binnen handbereik dus waarom zou je jezelf kwellen met slapeloze nachten waarbij je ook nog eens het gevoel hebt te stikken van de hitte. Het enige wat je voor een goede nachtrust in de zomer nodig hebt is een dekbed dat geschikt is voor dit warme seizoen. Dekbedden zijn beschikbaar in vier verschillende warmteklassen. Elk van deze klassen staat voor een andere dikte van het dekbed. Voor het zomerseizoen is een dekbed met warmteklasse 4 het meest aangenaam. Een dekbed met warmteklasse 4 is 2,0 tot 3,4 cm dik. Hierdoor wordt jouw lichaam op de juiste temperatuur gehouden voor hete zomeravonden. Maak nou niet dezelfde fout als met zwembaden en zonnebrand en schaf een zomerdekbed aan voordat de zomer begint. Je nachtrust zal jou dankbaar zijn.

Het hele jaar door een heerlijke nacht

Vind je het vervelend om per seizoen het juiste dekbed te moeten vinden? Dan is het vier seizoenen dekbed perfect voor jou. Een vier seizoen dekbed bestaat namelijk uit twee dekbedden met verschillende warmteklassen die samen, maar ook afzonderlijk van elkaar te gebruiken zijn. Dit betekent dat je het hele jaar door de juiste lichaamstemperatuur in bed kunt bereiken en daardoor heerlijk kunt slapen.

Gelezen 308 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save