Waarop letten bij het kopen van een drone

Date dinsdag, 21 juni 2016 10:16 |   | 

Drones zijn tegenwoordig razend populair. Het is natuurlijk ook heel cool om met zo'n drone rond te vliegen, en veel mensen schaffen dan ook een drone aan. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een drone gaat kopen?

Reden voor de drone

Het is belangrijk dat je goed bedenkt wat je eigenlijk met de drone wilt gaan doen. Wil je een beetje recreatief vliegen, stunten of wil je video's en foto's van de lucht of natuur gaan maken? Als je dit weet kun je al snel bepalen wat voor type drone je wil gaan kopen, een modelvliegtuigje vliegt immers weer heel anders als een quadcopter met GPS. Je kunt hierdoor misschien ook overwegen om twee drones te kopen. Eentje voor professioneel gebruik en een goedkope voor recreatief gebruik. 

Ook moet je goed bedenken hoe lang je met een drone wil vliegen. Gemiddeld kan een drone met een acculading 10-25 minuten vliegen. Wil je langer vliegen, dan moet je misschien wat reserveaccu's aanschaffen. Deze zijn wel redelijk prijzig. Houd hierbij dus rekening met je budget, zo kom je niet voor onverwachtse kosten te staan. Mocht je een hele dure drone kopen, dan is het verstandig om na te denken over een verzekering. Het is natuurlijk zonde als je dure drone ineens kapot gaat. Ook kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je mocht je drone bijvoorbeeld neerstorten en iemand verwonden. 

Ga je dus een drone kopen, dan is goed om te kijken naar jouw wensen. Op deze manier kom je er al snel achter welk soort drone bij jou past. Ook is het verstandig om te kijken in hoeverre je jezelf wil beschermen, in bijvoorbeeld de vorm van verzekeringen. 

Gelezen 927 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save