Wat kost het om een bedrijf te starten?

Date vrijdag, 24 juni 2016 07:37 |   | 

Heb je altijd al een eigen bedrijfje willen hebben? Weet jij al van jongs af aan hoe je je doelen na kunt streven? Dan ben jij misschien wel een geboren ondernemer! Een bedrijf starten is niet voor iedereen weggelegd, maar wie weet is het echt iets voor jou. Er komt veel bij kijken om een bedrijf op te starten. Er moeten veel zaken geregeld worden, maar er moeten ook veel betalingen worden gedaan. Het is dus belangrijk dat je je financiële zaken goed op orde hebt voordat je je eigen bedrijf opricht. Er zijn genoeg mensen en bedrijven die je kunnen helpen bij het maken van een financieel plan. Je vermogen wordt berekend en er wordt gekeken hoe veel geld je nodig hebt om te investeren in je bedrijf. Maar aan welke kosten moet je bijvoorbeeld denken bij het opstarten van een eigen bedrijf?

Inschrijven bij de KvK

Om een eigen bedrijf te beginnen, moet dit worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hier moet een bijdrage voor worden betaald. Zorg er wel voor dat je goed onderzoek hebt gedaan voordat je je bedrijf inschrijft bij de KvK. Onderzoek bijvoorbeeld of je klanten ook echt vraag hebben naar het product of de dienst die je gaat verkopen. Dit voorkomt teleurstellingen naderhand. Soms kan het zo zijn dat je kleine aanpassingen moet doen. Dit is helemaal niet erg en hoort er gewoon bij. Het is bijvoorbeeld ook handig om te weten hoe veel geld de klanten over hebben voor jouw product of dienst. Doe ook onderzoek naar de concurrentie. Op welke punten kun jij net dat beetje verschil maken? Hierop kun je je richten, zodat de klanten naar jou toe komen in plaats van naar de concurrent.

Notaris

Je kunt ook een notaris inschakelen om je bedrijf op te starten. Sommige bedrijfsvormen zoals een BV of een NV kun je zelfs alleen via de notaris oprichten. In dit geval moet er een oprichtingsakte worden opgesteld. Een notaris kan dit samen met je doen, maar dit kost natuurlijk wel geld. Het hangt erg van de notaris af hoe veel geld hiervoor wordt gevraagd. Weeg de opties dus goed af.

Bedrijfspand

Een bedrijf heeft natuurlijk een pand nodig. De grootte en plek van het bedrijfspand kan sterk verschillen. Heb je ruimte nodig voor computers en personeel? Of wil je juist een winkel beginnen om producten te verkopen? De keuze voor het juiste pand is hierbij heel belangrijk. Het pand heeft ook de juiste inrichting nodig. Schappen, bureaus of werkbanken, het kan allemaal. Als je je klanten wil ontvangen in een professionele omgeving, zul je deze hier ook naar moeten inrichten. De huur van het bedrijfspand mag onder bepaalde voorwaarden worden afgetrokken van de winst. Hetzelfde geldt voor de kosten voor energie, verzekeringen, schoonmaak en inrichting.

Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijf vanuit huis te beginnen. Heb je een aparte ruimte die je beschikbaar kunt stellen? Dan is dit misschien wel ideaal om je eigen bedrijf in te starten. Als je later wil uitgroeien tot een grotere onderneming, meer personeel in dienst wil nemen en naar een groter pand wil verhuizen, kan dit natuurlijk altijd.

Boekhouder

Je kunt je administratie natuurlijk zelf doen, maar vaak is het fijn om hier een boekhouder voor in te schakelen. Je kunt met je facturen, bonnetjes en andere financiële gegevens terecht bij een boekhouder. De boekhouder kost geld, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van je administratie door de boekhouder te laten beheren. Zo kun je bijvoorbeeld de complete bedrijfsadministratie uitbesteden, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de belastingaangifte uit te besteden. De administratie, belastingaangifte, salarisadministratie en jaarrekening zijn zaken waar je aan kunt denken.

Telefoonkosten

Als beginnend bedrijf is je telefoonrekening in het begin vaak vrij hoog. Er moet veel geregeld worden en er moet waarschijnlijk acquisitie worden gepleegd. Zorg er dus voor dat je goed uitzoekt bij welke provider je het beste terecht kunt. De kosten voor zakelijk telefoongesprekken kunnen worden afgetrokken van de winst. Er zijn ook opties voor mobiele telefonie. Een bundel waarmee je onbeperkt kunt bellen is misschien wel wat voor je.

Energiekosten

Ook de kosten voor zakelijke energie moeten betaald worden. Zakelijke energie is voor bijna elk bedrijf belangrijk. Er moeten altijd wel lampen branden, er zijn computers in gebruik, of er wordt gebruik gemaakt van machines. Hierdoor is het belangrijk om een voor jou voordelige aanbieder voor zakelijke energie te kiezen. Informeer hier dus goed over en ga er eens voor zitten om zakelijke energie te vergelijken.

Gelezen 825 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save