Een dagje uit in eigen land

Date woensdag, 06 juli 2016 07:43 |   | 

Steeds meer mensen gaan een dagje uit in eigen land. Dit is natuurlijk ook niet zo gek. Een tijdje geleden was er namelijk een economische crisis, in enkele gevallen heeft dit nog steeds gevolgen op dit moment. Veel bedrijven gingen failliet en medewerkers kwamen op straat. Wanneer men toch op vakantie wilde of een dagje weg, was het vaak verstandig om juist in eigen land er op uit te gaan.

Voordelen in eigen land

Een dagje uit in eigen land brengt allerlei voordelen met zich mee. Zo is een van de voornaamste voordelen dat men dezelfde taal spreekt. Taalbarrières kunnen een struikelblok zijn en uiteindelijk bepalend zijn voor een vakantie keuze. In Frankrijk hecht men bijvoorbeeld veel waarde aan de Franse taal en wil men zich niet aanpassen voor toeristen. Wanneer je als toerist absoluut geen Frans spreekt kan dit een probleem zijn.

Daarnaast ken je het land en de gebruiken al, je woont er immers zelf ook. Je weet hoe men met elkaar om gaat en hoeft je dus niet volledig aan te passen. Wel kan het voor komen dat in een bepaald deel van het land een ander accent wordt gehanteerd, maar dit zal niet tot al te grote problemen zorgen.

De meeste toeristische attracties zijn al bekend bij je. Je kunt gemakkelijk op internet of via vrienden van alles te weten komen over pretparken, natuurgebieden en accommodaties. Dit is natuurlijk erg fijn wanneer je bijvoorbeeld een vakantie vooruit wil plannen. Kaartjes en reserveringen kunnen gemakkelijk geboekt worden voordat je op vakantie gaat.

Je hoeft in de meeste gevallen niet heel lang te reizen naar de plaats van bestemming. Nederland is geen groot land, dit merk je ook wanneer je naar de andere kant van het land rijdt. In de meeste gevallen ben je niet langer dan twee uur onderweg, wat natuurlijk erg prettig is ten op zichten van een dag rit naar Spanje bijvoorbeeld. Wel is het handig om een busje te regelen wanneer je met het hele gezin gaat. Bij busje huren Breda kun je terecht voor een goede bus die van alle gemakken voorzien is.

Nadelen in eigen land

Op pad gaan in eigen land kent ook nadelen. Soms heeft men juist behoefte aan de anonimiteit. Wanneer je in eigen land op pad gaat kan iedereen je verstaan. Niet iedereen vindt dit altijd even fijn.

Daarnaast is het weer niet altijd even goed in Nederland. Na regen komt zonneschijn wordt ook wel gezegd, maar veelal is het gewoon regen. Wanneer je geluk hebt, heb je een volle week zon, maar dit is niet altijd het geval. Ben je op zoek naar de zon, dan is het buitenland vaak toch een betere keuze.

Na verloop van tijd ken je vaak de meeste pretparken en leukste gebieden al. Nederland is een klein en vlak land. Je bent overal dus zo en de kans is erg groot dat je de meeste toeristische attracties al bezocht hebt.


Toch op zoek naar een buitenlandse vakantie? Lees dan ook eens dit artikel over de Costa del Sol.

Gelezen 752 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save