Vechtsporten beoefenen

Date woensdag, 06 juli 2016 14:55 |   | 

Naast teamsporten zoals voetbal, hockey en basketbal zijn ook vechtsporten erg in trek in Nederland. Maar waarom eigenlijk en wat heb je nodig om vechtsporten te beoefenen. Vechtsporten kunnen om verschillende redenen beoefend worden. Zo kan het puur om het sporten gaan, denk hierbij aan uithoudingsvermogen en reactiesnelheid. Maar het speelt ook op een persoonlijk vlak in op mensen. Zo wordt zelfdiscipline je aangeleerd tijdens de trainingen. Je moet doen wat je gevraagd word, doe je dit niet, dan zul je strafopdrachten moeten uitvoeren. Ook stimuleert het sociale vaardigheden. Niet iedereen is even sociaal naar elkaar toe. Vooral bij jonge kinderen kan dit erg fijn zijn wanneer zij hun draai niet kunnen vinden op school. Doordat er voor verschillende leeftijdscategorieën lessen zijn, is het gemakkelijk om leeftijdsgenoten bij elkaar te zetten. Zij hebben automatisch iets om samen over te praten, namelijk de vechtsport. Daarnaast leren zij mensen te respecteren en is het een uitlaatklep voor agressievelingen. Ook voor mensen die af willen vallen is bijvoorbeeld kickboksen een goede sport. Doordat je kracht en conditie traint gaan de kilo’s er vanzelf af wanneer je gezond eet.

Oefening baart kunst

Een vechtsport is niet iets wat je zo maar onder de knie hebt. Bij iedere move komt tactiek kijken. Wat zou mijn tegenstander doen wanneer ik dit doe, of kan ik het beter zo doen. Hier is dan ook training voor nodig, veel training. Voordat je begint met een vechtsport is het wel verstandig om je daarin te verdiepen. Op deze manier kun je er achter komen of de vechtsport wel bij je past. Daarnaast zou je ook bij verschillende vechtsporten een proefles kunnen volgen. Zo kun je meemaken hoe het is en krijg je een eerste indruk van de sport, voordat je je direct opgeeft voor een jaar training.

Benodigde materialen

Zodra je een keuze hebt gemaakt is het natuurlijk van belang dat je de juiste materialen koopt. In de meeste gevallen zal de sportvereniging wel wat bokshandschoenen hebben liggen, maar je eigen handschoenen hebben is natuurlijk wel een stuk fijner. Onderstaand vind je een lijstje met mogelijke producten die benodigd kunnen zijn:

- Een bitje, ook wel gebitsbeschermer genoemd, is bij vrijwel iedere vechtsport een vereiste. Na een tik op je kaak of mond moeten je tanden natuurlijk heel blijven. Dit bitje zorgt daarvoor.

- Hoofdbescherming heb je zeker in het begin nodig. Tijdens trainingen is het ook verplicht om dit te dragen om hoofdletsel te voorkomen.

- Kruisbescherming, ook wel tok genoemd. Dit stukje bescherming spreekt natuurlijk voor zich. Een trap bij het kruis kan vervelende gevolgen hebben, bescherm dit dan ook voldoende.

- Knie en elleboogbeschermers. Wanneer je zwakke knieën hebt is het verstandig om kniebeschermers te dragen. Deze houden de knieschijf op zijn plek en kunnen menig ziekenhuisbezoek voorkomen.


Daarnaast is er ook bescherming voor bijvoorbeeld: het scheenbeen, de borst, enkels, oren en beenbeschermers. Mocht je meer willen weten over bovengenoemde beschermingsmaterialen of wil je er direct aanschaffen? Kijk dan eens op een vechtsport shop.

Gelezen 814 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save