Een goed kantoor

Date donderdag, 21 juli 2016 12:57 |   | 

Wanneer je een onderneming bent gestart kom je er al gauw genoeg achter dat een goede kantoorruimte een must is. Het komt natuurlijk professioneler over om een kantoor te hebben dan iemand langs te laten komen op jouw zolder. Maar waar moet een kantoor dan aan voldoen?

Werkplaatsnormen

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat men verwacht van een kantoor vind je onderstaand een aantal vaste punten waaraan voldaan moet worden:

 

- Per medewerker minimaal vier vierkante meter ruimte

- Twee vierkante meter ruimte voor alle pc schermen, behalve bij platte beeldschermen deze hebben aan één vierkante meter al voldoende.

- Een vierkante meter voor lees- en schrijfwerk en het uitleggen van tekeningen.

- Een vierkante meter voor een ladekast.

 

Naast bovengenoemde zijn er natuurlijk nog meer normen maar dit zijn de voornaamste. Het komt er dus op neer dat men voldoende ruimte moet hebben, de afmetingen kunnen verschillend kan zijn door de te gebruiken apparatuur.

Huren of kopen?

Ga je voor je eerste kantoor op zoek, maar weet je niet of je moet kopen of huren. Start dan indien financieel mogelijk met het huren van een kantoor pand. Huren is in veel gevallen duurder dan kopen, maar het brengt ook voordelen met zich mee. Zo kan er bij teleurstellende resultaten sneller gehandeld worden. Bij een gekocht kantoor loopt men al snel tegen problemen met de hypotheek aan. Bij een gehuurd kantoor kan dit ook het geval zijn, tenzij je huurt bij een businesscenter hier heb je vaak wat meer vrijheid in de tijdsduur van het contract.

 

Business & meeting center Frame 21

Een voorbeeld van zo’n businesscenter is Frame21. Frame21 biedt full service kantoorruimten aan. Je bent dus van alle gemakken voorzien. Het kleinste kantoor is 15m² en kost €550,- per maand zonder bijkomende kosten. Het kantoor beschikt over natuurlijk daglicht en is goed afgewerkt De meubilering hoef je niet bij stil te staan, dit is reeds verzorgd, wel kan het gepersonaliseerd worden qua kleur bijvoorbeeld. Daarbij krijg je gratis toegang tot internet en een VOIP nummer. Wanneer je een keer niet aanwezig bent wordt de telefoon met jouw bedrijfsnaam opgenomen. Ook zal de receptioniste jouw bezoekers ontvangen en de juiste weg wijzen. Bij problemen met IT kan er direct contact opgenomen worden met de in-house IT specialist om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

 

Wanneer het bedrijf groeit hoef je niet direct naar een ander pand te verhuizen. Frame21 heeft namelijk zogenaamde “turn key kantoren”. Hierbij kunnen ruimten gemakkelijk en snel worden aangepast, geheel naar wens uiteraard. Ben je het toch niet helemaal eens met een standaard kantoor? Laat dan een ontwerp maken en kijk wat de mogelijkheden zijn voor in de toekomst.

 

Het huren van een kantoorruimte is ideaal voor onder andere flexwerkers. Wat een flexwerker is lees je terug in dit artikel: Flexibel werken, wat is het?

Gelezen 854 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save