De voor- en nadelen van detachering

Date donderdag, 18 augustus 2016 12:09 |   | 

Bij detachering leen je als het ware een werknemer van een derde partij. Dit neemt voor ondernemers zowel voor- als nadelen met zich mee. Het is namelijk niet hetzelfde als werknemers inhuren via een uitzendbureau. Wanneer maak je dan gebruik van detachering en op welke factoren moet je letten bij het om de juiste keuze te maken?

Wat is detachering?

Onder detachering verstaan we het inhuren van personeel via een detacheringsbureau als Ritchie Solutions voor ICT detachering en systeembeheer. Op papier is het detacheringsbureau dus de werkgever van de te detacheren werknemer. Als inhuurder ben je de opdrachtgever van Ritchie Solutions en de werknemer is een werknemer die je leent. Omdat Ritchie Solutions de werkgever van de werknemer is, lopen zij de werkgeversrisico’s bij ziekte en bij ontslag.

Waarom kiezen voor detachering?

Detachering kan een oplossing bieden voor verschillende situaties. De meest voorkomende situaties zijn:

  • Projecten die extra capaciteit eisen
  • Vervanging bij ziekte of ontslag
  • Ondercapaciteit door drukte

Voordelen van detachering

Eén van de voordelen van detachering is dat je gemakkelijk en snel aan professioneel, opgeleid personeel kunt komen. Voordat de gedetacheerde bij jou aan de slag gaat, hebben jullie een soort sollicitatiegesprek. Zo kunnen jullie beide kijken of jullie willen samenwerken. Een ander voordeel van detachering is dat de gedetacheerde meestal al veel ervaring hebben opgedaan in verschillende bedrijven. Dit maakt dat ze vaak een brede kennis hebben in allerlei branches.

Het grootste voordeel van detachering is nog dat de werknemers maar tijdelijk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld wat minder werk hebt hoef je geen mensen te ontslaan. Daarnaast is het goed om regelmatig wat nieuwe mensen in je onderneming te hebben. Zij hebben vaak een andere kijk op dingen en komen al snel met nieuwe ideeën en oplossingen, waardoor je bedrijf blijft draaien zoals je dat het liefst hebt.

Arbeidsvoorwaarden bij detachering

De gedetacheerde kan een arbeidscontract van jouw bedrijf, maar het komt vaker voor dat het detacheringsbureau de werknemer volledig in dienst neemt. Het voordeel hiervan is dat de gedetacheerde veel zekerheid heeft. Jij hebt zelf altijd te maken met twee partijen: de gedetacheerde en de detacheerder. Dat betekent dat een gedetacheerde niet alleen met z’n bureau zijn vakanties moet overleggen, maar ook met jou. Jij bent ook verantwoordelijk voor de gedetacheerde op de werkvloer.

Gelezen 2560 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save