Een hamamdoek van badstof

Date vrijdag, 19 augustus 2016 09:15 |   | 

 

Een hamamdoek is in de regel een uitermate lichte doek die in heel wat dessins verkrijgbaar is. Met de felle kleuren en de franjes aan weerskanten van het doek valt de hamamdoek dan ook zonder enige twijfel op wanneer je hem tegenkomt. Een hamamdoek hoeft echter niet zo ultralicht te zijn als je zou denken: er zijn vandaag de dag ook hamamdoeken van badstof op de markt die toch enige substantie aan deze populaire doel toevoegen. 

Hamamdoeken van badstof

Hamamdoeken van badstof zijn een alternatief voor de zeer dunne en lichte hamamdoeken. Aan de ene kant het traditionele materiaal en aan de andere kant badstof uit één stuk geweven. Op deze manier blijft de hamamdoek toch een heel stuk lichter dan de traditionele handdoek en boudt hij ook de capaciteit om een stuk sneller te drogen. 

De kracht van traditie

Deze geweven hamamdoeken met aan één kant badstof zijn van 100% katoen gemaakt en krimpen dan ook niet op een vreemde manier in de was. Teruggaand op de oude Ottomaanse traditie worden deze hamamdoeken nog steeds op dezelfde authentieke manier geweven op weefgetouwen die de naam traditioneel meer dan verdienen. 

Enkele tips

Indien je voor het eerst de hamamdoeken wast is het aangewezen om eerst alle knoopjes van de franje even goed aan te trekken. Zo komen deze bij het wassen niet los. Leg de hamamdoek voor een eerste gebruik ook enkele uren in koud water om de stevigheid van de vezels te verhogen. Een hamamdoek met badstof kan op 60 graden gewassen worden. Ten slotte moet gezegd worden dat het gebruik van overmatig veel wasverzachter bij hamamdoeken af te raden is. Te veel wasverzachter kan er immers voor zorgen dat hamamdoeken minder goed vocht opnemen. Ook strijken valt af te raden tenzij als u de hamamdoek met badstof voor andere doeleinden dan handdoek gebruikt.

Gelezen 663 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save