Uitdaging van de escape room?

Date zaterdag, 24 september 2016 16:16 |   | 

De escape room, wie kent het nog niet? Steeds vaker hoor je er mensen enthousiast over praten. En in welke stad je ook komt, overal zie je wel een escape room. De escape room vergt eigenlijk geen introductie meer. Maar voor degene die dit populaire activiteit nog niet kennen volgt hier een korte uitleg van de spelregels.

Wat is een escape room?
Bij een escape room worden de deelnemers fysiek in een kamer opgesloten. Het doel van het spel is om te ontsnappen uit deze benarde situatie. Dit doe je door puzzels op te lossen, gebruik makend van voorwerpen in de kamer. Voor de ontsnapping heb je (meestal) een uur de tijd. Onderschat het zeker niet, want ontsnappen is moeilijker dan je denkt.

Uitdaging van de escape room
Een escape room is een groepsactiviteit die je speelt met een klein groepje mensen. Om te ontsnappen zal je goed moeten samenwerken met je medespelers. En dat is zeker niet zo makkelijk als het lijkt. Het blijkt doorgaans een hele uitdaging te zijn om binnen de tijd te ontsnappen. Zeker niet iedereen haalt de finish binnen 60 minuten. Het spel vergt dus veel samenwerking en creativiteit. Hoe beter jullie deze facetten beheersen, hoe groter jullie kans om te ontsnappen.  

Wat maakt een escape room uniek?
In tegenstelling tot andere groepsuitjes is de escape room zowel een doe- als denkspel. Door de uitdagende puzzels, gecombineerd met de tijdsdruk, ambiance en spannende muziek, waan je je echt in een andere wereld. Tijdens het spel wisselen emoties als stress, blijdschap, verslagenheid en euforie elkaar voortdurend af. Het lijkt alsof je onderdeel bent van een film, waarin jij zelf het hoofdpersonage bent.

Waar kan je het spelen?
Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar de escape room. Tegenwoordig zijn er meer dan 400 escape rooms in Nederland waaruit je kan kiezen. Er is vast wel eentje bij jou in de buurt waarvoor je een escape room reserveren kan.    

Gelezen 699 keer Laatst aangepast op zaterdag, 24 september 2016 16:37

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save