Playstation vr

Date vrijdag, 28 oktober 2016 10:01 |   | 

Virtual reality is werkelijkheid

De Playstation VR laat je gamen als nooit tevoren. Met de lancering van de PlayStation VR op 13 oktober jongst leden heeft Sony nieuwe deuren geopend naar de wereld van virtual reality. Je speelt geen game, je bént de game. De interactie met de game en andere online spelers is fenomenaal. Zowel in beeld als geluid wordt je ondergedompeld in een 3-dimensionale wereld waar je deel van uitmaakt, een ongekende ervaring. Het apparaat is nu ook te koop op Bol.com en kan direct de volgende dag geleverd worden.

De PlayStation VR ervaring

De PlayStation VR is een headset die tweeledig tegelijkertijd ontvangen input omzet in 3-dimensionaal beeld. Dit gebeurt door middel van een camera die de beelden naar negen lichtpunten op je headset stuurt en naar verschillende punten op je controller. De lichtpunten zitten op de voor-, zij- en achterkant van je headset, waardoor een 360 graden beeld ontstaat en je bewegingsvrijheid hebt om je game te spelen. Dit beeld wordt compleet gemaakt door 3-dimensionaal geluid met de meegeleverde oortjes. Geluid komt niet alleen van voren, maar ook van de zijkant en achterkant, zelfs vanuit de onderkant. Deze combinatie van zicht en geluid zorgt ervoor dat je onderdeel bent van je game, je een enorme reactie snelheid ontwikkelt evenals stalen zenuwen en opperste concentratie. Mocht je het spelen met oortjes niet fijn vinden, dan kun je gewoon je eigen koptelefoon op de headset aansluiten.

Om de headset te kunnen gebruiken heb je dus wel een camera nodig, zonder dat kun je niets. Gelukkig is de headset compatibel met de al bestaande camera, evenals met je (relatief) oude PlayStation 4 en je DualShock 4 controller. Je hoeft dus in principe alleen de headset aan te schaffen. Wil je toch je apparatuur updaten, dan kan dat. De nieuwe camera, evenals de nieuwe PlayStation move-bewegingscontroller, zijn beiden los te koop en binnenkort ook in diverse bundels verkrijgbaar.

Gelezen 646 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save