Longboarden

Date zaterdag, 29 oktober 2016 16:22 |   | 

Je wil longboarden en nu. Er zijn onnoemelijk veel soorten longboards waar je uit kunt kiezen. Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden, helpen we je graag met de keuze van je eerste longboard.

De keuze van je eerste longboard

Het voordeel van beginnen met longboarden is dat je, als je nog geen specifieke stijl hebt, je op vrijwel ieder board kunt kunt stappen. Wel is het handig om te kiezen voor een stabiel board met een groot deck. Een stabiel board krijg je doordat het deck laag boven de grond hangt en het heeft een brede basis voor de wielen. Hoe breder de basis, hoe stabieler. Ideaal is een wielbasis die precies aansluit op de breedte van je board. Deze wielbasis heet een truck. Doordat je voor een groot deck kiest, heb je meer oppervlakte om op te blijven staan waardoor je meer verschillende oefeningen kunt doen. Op deze manier kom je er al snel achter waar jouw voorkeur in longboarden ligt. De kicktail, pintail, drop-down of drop-through zijn allen lage boarden met een groot deck oppervlak waarbij de drop-down en drop-through lager zijn dan de tails, die weer net iets breder zijn. Ideaal om mee te beginnen dus. Kies daarbij voor de wat grotere en zachtere wielen, die snelheid maken en meer grip hebben op de ondergrond.

De beste keuze voor een kind

Het kiezen voor een longboard voor een kind heeft vrijwel dezelfde voorwaarden, een stabiel board met een groot oppervlak. Wel kun je nog afwegen of je voor een korte full-size longboard gaat of voor een cruiser of poolboard. De cruisers en poolboards zijn met hun lengte van tussen de 55 cm en 86 cm net even wat hanteerbaarder voor kleinere kinderen. De volgende stap kan een kort full-size longboard zijn, beginnend bij 91 cm. Via de link vindt u nog meer informatie over Longboards. 

 

Gelezen 773 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save