Schoenen met wieltjes

Date zaterdag, 29 oktober 2016 16:40 |   | 

Van schoen naar een paar rolschoenen, ook wel Heelys genaamd. Heelys, de rolschoenen die van sneakers skeelers maken door uitklapbare wieltjes. De rolschoenen zijn een rage waar geen eind aan komt. Vanuit het basis model uit het jaar 2000, toen de rolschoen voor het eerst op de markt kwam, zijn inmiddels hele collecties ontworpen, tot aan lichtgevende Heelys en modellen met één- of twee wieltjes per zool. De rolschoenen zijn in alle variaties te koop voor meisjes en jongens.

Een vast straatbeeld

Heelys zijn de kinderrage ontgroeid en inmiddels ook ontdekt door skaters en skateboarders, al stagneert het rond de leeftijd van 16 jaar, waarna het weer opgepikt wordt door ouders van de kinderen die deze rolschoen hebben. Er is dan ook een dames collectie tot maat 43 en een heren collectie tot maat 47.

Heelys als standaard schoen

De Heelys zijn eenvoudig te veranderen van schoen naar skate. Het zijn sneakers voor dagelijks gebruik, die je om zet naar rolschoenen door simpelweg de wieltjes die in de zool zitten al lopend uit te klappen en weer terug te duwen als je er genoeg van hebt. Het is dus zeer zeker geen schoen die je alleen maar aantrekt als je wil 'skaten'. Dat mag ook wel, want voor kinderen met voeten die groeien als kool, zit er best een prijskaartje aan. Ze zijn net iets duurder dan de gemiddelde schoen, maar bieden dan ook net iets meer. Aanbevolen wordt geen alternatief van een goedkoper merk te kopen. Waar het bij standaard schoenen niet zo heel veel uitmaakt welk merk je draagt, is de Heely wel ontworpen met een goed voetbed, voldoende steun voor de voet tijdens het rollen en belangrijker nog, veilig- en slijtvast materiaal op de hak, die je gebruikt om te remmen. Dat is een eerste vereiste voor het veilig gebruik van de Heelys. Nieuwsgierig? Bekijk of internet een aantrekkelijke aanbieding voor u heeft. 

 

Gelezen 971 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save