Gipshoes

Date dinsdag, 13 december 2016 10:30 |   | 

Wanneer je iets breekt is dat natuurlijk al erg genoeg. Het doet ten eerste ontzettend veel pijn en ten tweede betekent het in veel gevallen dat je aan huis gekluisterd zit. Geen werk, geen sport, moeilijk uitgaan; ontzettend vervelend natuurlijk. Daar komt dan ook nog eens bij dat je door het gips dat je vaak krijgt bij een breuk, beperkt wordt in dagelijkse bezigheden. Douchen en baden bijvoorbeeld. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden: gipshoezen!

Armen en benen

Wanneer je gips krijgt omdat je iets gebroken hebt, is het belangrijk om goed voor dit gips te zorgen. Dat betekent onder andere dat het gips niet nat mag worden. Zwemmen wordt dus erg lastig, evenals douchen en in bad gaan. Gelukkig kun je met een gipshoes alsnog in bad of douchen. Deze gipshoes beschermt je gips namelijk, zodat deze niet nat wordt. Overigens moeten we daar wel een belangrijke kanttekening bij plaatsen: gipshoezen zijn er alleen voor gips om de armen en de benen. Daar komen overigens ook verreweg de meeste breuken voor. 

Alle soorten en maten

Gipshoezen zijn er in verschillende maten en soorten. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen gipshoezen voor kinderen en voor volwassenen. Daarnaast kun je bij een gipshoes voor je arm kiezen uit eentje die tot aan je ellenboog komt óf eentje die verder gaat. Ook bij de beenhoes kun je kiezen: een beschermhoes voor je onderbeen, of een beschermhoes die helemaal tot aan je bovenbeen komt. Welke je moet kiezen, hangt natuurlijk af waar jij zelf gips hebt. 

Douchen zonder probleem!

Je hygiëne is natuurlijk ontzettend belangrijk en dat is precies de reden waarom een gipshoes zo ontzettend fijn is. Je ondervindt al meer dan genoeg nadelen van je breuk, maar gelukkig kun je wel gewoon nog douchen en in bad gaan! 

Gelezen 682 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save