Konijnen verzorgen

Date maandag, 13 maart 2017 11:32 |   | 

Konijnen verzorgen

Konijnen verzorgen is, vergeleken met andere dieren, vrij gemakkelijk. Dit is ook een van de vele redenen waarom konijnen zo ontzettend populair zijn. Naast het feit dat ze vrij gemakkelijk te verzorgen zijn, zijn konijnen natuurlijk ook gewoon erg lieve diertjes. Bij Dierenhandel Hoogendoorn hebben we altijd veel lieve konijnen in huis die op zoek zijn naar nieuwe baasjes!

 

De eenvoud van konijnen verzorgen

Er zijn slechts een aantal aandachtspunten wanneer u konijnen gaat verzorgen. Het allerbelangrijkste is hun verblijf: ze moeten altijd genoeg ruimte hebben om te kunnen bewegen, spelen en graven. Ook is het aan te raden om minstens twee konijnen samen te houden, aangezien het groepsdieren zijn.

 

Het maakt niet uit of uw konijnen in een binnen- of buitenverblijf verblijven, zolang er maar altijd een schuilplek aanwezig is voor de konijnen. Deze dieren zijn geen fan van kou en zijn kwetsbaar voor nattigheid. Natte voeten zorgen ook voor ziektes en aandoeningen. Een droge en te allen tijde bereikbare schuilplek is dus van levensbelang!

 

Ook het onderhoud vergt niet veel moeite. Een konijnenhok moet minstens één keer per week worden schoongemaakt en daar blijft het ook wel bij.

 

Konijnen verzorgen begint natuurlijk bij de juiste voeding. Konijnen zijn planteneters en om aan hun vezelbehoefte te voldoen is het broodnodig om te allen tijde een hooivoorraad aan uw konijnen te bieden. Bij Dierenhandel Hoogendoorn voeren we de konijnen een combinatie van conditiekorrel, hooi en wilgentakken. Middels deze voeding krijgen de konijnen meer dan genoeg voedingsstoffen binnen en wordt daarnaast de kans op ziektes beperkt. Konijnen zijn gevoelig voor aanpassingen in hun eetpatroon en daarom raden wij u aan ons om advies te vragen wanneer u gebruik maakt van andere voeding.

 

Dierenhandel Hoogendoorn

Bij Dierenhandel zijn we gespecialiseerd in konijnen verzorgen. Als u hulp nodig heeft of vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen!

Gelezen 768 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save