Pauwen houden

Date donderdag, 23 maart 2017 08:52 |   | 

Pauwen houden

Pauwen zijn voor ieder verblijf een waardevolle toevoeging. Ze kunnen goed samenleven met andere diersoorten en de voeding vereist niet veel moeilijkheden. Het zijn prachtige vogels en bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u verschillende soorten pauwen kopen. Voorbeelden hiervan zijn de Javapauw, de bekende blauwe pauw, de bonte pauw en de witte pauw. Kijk voor een compleet overzicht van ons aanbod op onze website.

 

Pauwen zijn fantastische dieren, maar pauwen houden vereist wel een specifieke aanpak. Als u van plan bent om pauwen te houden raden we u aan om onze tips serieus te nemen.

 

Pauwen houden: gedrag

Pauwen houden van grote terreinen waarin ze voldoende ruimte hebben. Als hun verblijf in hun ogen niet groot genoeg is zullen ze voortdurend proberen te ontsnappen. Zorg er daarom voor dat het terrein waarop u uw pauwen wilt houden groot genoeg is; op deze manier bespaart u uzelf en uw pauwen veel moeite. Als het verblijf groot genoeg is zullen pauwen er nooit uit ontsnappen: hoewel ze dit gemakkelijk kunnen zullen ze niet weggaan van een plek waar ze goed kunnen leven.

 

Pauwen zijn groepsdieren. Het is daarom aan te raden om groepen van zes tot acht pauwen bij elkaar te plaatsen. Let er hierbij wel op dat er maximaal twee hanen bij elkaar worden gezet; slechts één haan mag de hennen dekken en ze zullen onderling bepalen wie dit is. Als er te veel hanen bij elkaar worden gezet zullen er vechtpartijen ontstaan en dit is het laatste wat u en uw pauwen willen. Als u meer wilt weten over pauwen houden kunt u ons te allen tijde om hulp vragen.

 

Dierenhandel Hoogendoorn

Bij ons kunt u verschillende soorten pauwen kopen, en daarnaast ook voeding en andere benodigdheden. Heeft u interesse in pauwen houden? Neem dan gerust contact met ons op.

Gelezen 937 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save