Fazanten houden

Date maandag, 03 april 2017 13:13 |   | 

Fazanten houden

Fazanten zijn fantastische siervogels en ze zijn onder hobbyisten erg populair. Fazanten zijn de bekendste hoenderachtigen van dit land die in het wild leven. Deze prachtige vogel kent meerdere soorten en per soort verschilt het gedrag en de voeding. Fazanten houden is goed te doen, maar er komt wel een handleiding bij kijken. Wilt u fazanten houden, dan is het aan te raden om onze adviezen goed door te nemen.

 

Gedrag

Zoals we al zeiden: het gedrag van fazanten verschilt per soort. Wel is het een feit dat bij veruit de meeste fazantsoorten de hanen zeer agressief kunnen worden tijdens de paartijd. Het is dan ook verstandig om één haan met meerdere hennen samen te houden, want dan kan hij z’n krachten verdelen over alle vrouwtjes. Wanneer er meerdere hanen bij elkaar worden gezet (samen met hennen) gaan er gegarandeerd vechtpartijen ontstaan. Dit is voor niemand fijn en daarom dient u op een verantwoorde manier uw groep fazanten samen te stellen.

 

Wat wel een mogelijkheid is, is het samen houden van meerdere hanen van verschillende soorten zonder de aanwezigheid van hennen. Op deze manier hebben ze niets om ruzie over te maken en kunt u een mooie, kleurrijke groep fazanten samenstellen! Overigens kunnen fazanten prima samen met andere rustige diersoorten worden gehouden, zoals geiten, duiven en eenden. Fazanten houden hoeft niet veel problemen op te leveren zolang u deze tips serieus neemt.

 

Voeding

Fazanten zijn echte alleseters, dus ook dit zal u weinig problemen opleveren. Het hoofdvoer is geperste korrel en dit wordt aangevuld met onkruid of fruit. Deze aanvulling hangt af van de soort fazant. Een dagelijks handje sierhoendervoer is voor de gemiddelde fazant voldoende. Kijk voor meer informatie hierover op onze website, of neem contact met ons op.

 

Wilt u fazanten houden en heeft u vragen? Wij geven u graag advies!

Gelezen 894 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save