Yakuza gangsters en koi karpers: een vreemde combinatie?

Date zaterdag, 03 maart 2012 13:45 |   | 

Over het algemeen koppel je niet direct gangsters aan prachtige dieren zoals koi karpers. Dat ligt echter een beetje anders bij Japanse yakuza bendeleden. De yakuza misdaadorganisatie bestaat al sinds de zeventiende eeuw en je kunt hem met recht Japans noemen.

Leden van de Yakuza zien zichzelf niet als misdadigers, maar eerder als beschermers. Veel van hun inkomsten komen voort uit protectiegelden. Daar staat tegenover dat ze direct hulp organiseren bij natuurrampen zoals aardbevingen of tsunami’s. Vaak is gebleken dat ze daarbij efficiënter optreden dan de Japanse overheid zelf!

De yakuza is een typisch Japanse organisatie die doordrongen is van rituelen en andere traditionele gebruiken. Een van die gebruiken is het zich van top tot teen laten tatoeëren en daarin gaat een yakuza erg ver. Koi karpers en andere traditionele Japanse elementen spelen daarbij een grote rol.

Ronin T-shirt Yakuza StyleEen volledige yakuza tatoeage vergt honderden uren om aan te brengen en is voor een bendelid een test om te laten zien dat hij tegen pijn kan. De traditionele Japanse tatoeagetechniek – tebori – is namelijk uiterst pijnlijk. Deze gewoonte levert prachtige tatoeages op waarvan Yakuza T-shirt fabrikanten dankbaar gebruikmaken.

Bij een bepaald soort yakuza tatoeage lijkt het net alsof het bendelid een vest draagt, waarvan de rits openstaat. Je ziet dan een onbedekte strook huid op de borst, die geflankeerd wordt door een soort getatoeëerde “vestpanden”. Koi karpers, draken, bloemen, landschappen, krijgers, noem verder maar op zijn traditionele elementen die een rol spelen bij dit soort tatoeages.

Op basis hiervan zijn prachtige T-shirts ontworpen en gelukkig komen die meer en meer onze kant op. De makers van Ronin Yakuza T-shirts brengen dan ook verschillende kwaliteitsshirts op de markt die via internet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Dit soort T-shirts is gemaakt van een dunne en luchtige eersteklas kwaliteit katoen en is vaak voorzien van met de hand aangebrachte metaalfolie. Dat zorgt voor een verbluffend effect en koi karpers vormen daarbij een geliefd onderwerp. Een webshop als www.fujinwear.nl levert een aantal van dit soort yakuza T-shirts.
Gelezen 1289 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 maart 2012 11:03

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save