Wat je moet weten over de Samsung Galaxy S3

Date zaterdag, 03 maart 2012 23:34 |   | 

Samsung's vlaggenschiptelefoon van 2011, de Galaxy S2, is tot zover de meest succesvolle smartphone geweest van Samsung. Sinds dat de Galaxy S2 beschikbaar is heeft Samsung in vele persberichten laten weten hoe succesvol de S2 wel niet is. Dit kan maar een ding inhouden: de Galaxy S2 zal een opvolger krijgen in 2012.

Samsung heeft tot zover niets officieel laten weten over de Samsung Galaxy S3 en over wat voor specificaties deze zal beschikken. Dit wordt echter dankzij technologische ontwikkelingen, rumoeren en lekken vanuit Samsung steeds duidelijker.

Samsung Galaxy S3 release datum

De mobiele telefonie industrie is erg voorspelbaar (over het algemeen). De high-range / vlaggenschip toestellen voor het jaar worden aangekondigd tijdens de Mobile World Congress event. De Mobile World Congress wordt gehouden in februari, en de toestellen die tijdens de MWC worden aangekondigd liggen over het algemeen eind maart/begin april in de winkels.

De Samsung Galaxy S2 lag begin april 2011 al in de winkels, het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat de Galaxy S3 ook begin april verkrijgbaar zal zijn.

Update: Samsung heeft aangegeven dat ze de Samsung Galaxy S3 jammer genoeg niet zullen tentoonstellen tijdens de MWC. Ze hebben verder aangegeven dat ze na de MWC een eigen conferentie zullen houden waar de Galaxy S3 zal worden geïntroduceerd.

Update 2: Het is mogelijk dat de Samsung Galaxy S3 zal worden aangekondigd tijdens een event georganiseerd door Samsung in Amsterdam op 15 maart.

Samsung Galaxy S3 prijs

Tot zover is er niets bekend over de prijs (met abonnement)van de Samsung Galaxy S 3. Er wordt gespeculeerd dat de telefoon in de winkels zal liggen voor een adviesprijs rond de € 699,-, dezelfde prijs als de Samsung Galaxy S2 toen deze in 2011 uit kwam.

Samsung Galaxy S3 processor

Samsung Galaxy S3 abonnementIn november waren er een aantal details gelekt over een nieuwe Samsung Exynos 4412 chipset. Het zou gaan om een quad-core processor met een snelheid van maar liefst 1,5GHz.

Aangezien de meeste Android smartphoneproducenten over het algemeent concurreren over wie het snelste processor heeft in de smartphone, zou het niets meer dan logisch zijn dat de Samsung Galaxy S3 over een quad-core processor zou beschikken.

Zo niet, dan is het mogelijk dat deze zal beschikken over een Exynos 3212, een dual-core processor. Deze is onlangs aangekondigd door Samsung, en deze zou 30% efficiënter zijn dan de processor die te vinden is in de Samsung Galaxy S3.

Samsung Galaxy S3 besturingssysteem

Een aantal maanden geleden heeft Google haar nieuwste versie van de mobiele besturingssysteem Android aangekondigd: Ice Cream Sandwich. Momenteel is Samsung nog aan het testen met Ice Cream Sandwich om deze te kunnen laten opereren voor de huidige Galaxy smartphones. Het is erg waarschijnlijk dat de Galaxy S3 standaard zal draaien op Android 4.0.

Tot zover heeft Samsung altijd een eigen UI skin geplaatst over Android. Het zou daarom logisch zijn dat ook de Samsung Galaxy S3 zal beschikken over een TouchWiz interface van Samsung.

Samsung Galaxy S3 scherm

Het leek dat de Samsung Galaxy S2 enorm was dankzij het grote 4,3 inch scherm. We hebben echter sindsdien veel grotere telefoons en schermen gezien. De HTC Sensation XL beschikt bijvoorbeeld over een 4,7 inch scherm, de Samsung Galaxy Nexus een 4,65 inch scherm en de Galaxy Note beschikt over een enorm scherm die maar liefst 5,3 inch groot is. In een recente uitgelekte presentatie document van Samsung (alhoewel er wordt getwijfeld of deze authentiek is) is te zien dat de S3 een 4,6 inch scherm zou krijgen.

Update: Tijdens de CES persconferentie liet Samsung een video zien met een aantal nieuwe producten. In de video werd er voor een aantal seconden een smartphone weergegeven die onbekend is. Er wordt gespeculeerd dat de telefoon die te zien was tijdens de video de Samsung Galaxy S3 is. Bekijk hieronder de video die tijdens de CES werd gepresenteerd.

Samsung Galaxy S3 camera

De ontwikkelingsteam van de imaging afdeling van Samsung heeft in Oktober een 16 megapixel sensor aangekondigd voor mobiele telefoons. Volgens de specs kan de camera 60fps HD video opnemen en maar liefst 30 8,3 megapixel foto's maken in slechts 1 seconde.

Aangezien de Samsung Galaxy S2 over een 8 megapixel camera beschikt, is het een vrij onlogische stap dat de S3 een camera zou krijgen met 2 keer zovel megapixels. Hoogstwaarschijnlijk zal de Samsung Galaxy S3 over een 12 megapixel camera beschikken.

Gelezen 1466 keer Laatst aangepast op zaterdag, 03 maart 2012 23:43

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save