Het consultatiebureau is er voor ouders en kind

Date vrijdag, 11 augustus 2017 14:24 |   | 

Regelmatige controle

Zeker wanneer je voor de eerste keer vader en moeder bent geworden, kun je jezelf soms wat onzeker voelen. Wanneer moet je je baby laten huilen? Groeit je kindje wel genoeg? Klopt het dat de baby met 3 maanden nog niet kan zitten? Voor al deze en andere vragen kun je terecht bij het bureau. Na de kraamtijd ga je al snel een keer langs bij de arts of de verpleegkundige en deze controleren je kindje. Groeit hij of zij voldoende? Hoe is het met de navel? In het begin ga je vrij vaak langs bij het consultatiebureau en wanneer je kindje ouder wordt, ga je minder frequent. Tijdens ieder bezoek is er ruimte voor vragen. Stel je vragen dan gerust, want de mensen van het bureau zijn er voor jou. Heb je echt dringende vragen, schrijf ze anders thuis alvast even op, want dankzij de zwangerschapshormonen kun je soms nog wat vergeetachtig zijn.

Consultatiebureau voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je kindje

Op het bureau is er aandacht voor het lichaam van je baby. De ogen en de oren worden gecontroleerd. De arts luistert naar het hartje. Daarnaast wordt echter ook de geestelijke ontwikkeling van je kindje in de gaten gehouden. Maakt je zoon of dochter al wat contact? Begrijpt je dreumes al wat eenvoudige opdrachten? Hoeveel woordjes kent je kindje inmiddels? Door middel van deze observaties kan een arts of verpleegkundige bepalen of het goed gaat met jullie kind.

Welke vragen kun je stellen?

Misschien ben je net bij het bureau geweest, maar heb je nu al een prangende vraag. Je kunt dan altijd even bellen naar het bureau en soms is het mogelijk dat je dan al eerder langsgaat bij de arts of de verpleegkundige, maar sommige vragen kunnen ook telefonisch worden beantwoord. Welke vragen kun je zoal stellen?
  • Vragen over voeding.
  • Vragen over het slaapgedrag van je kindje.
  • Vragen over het ouderschap.
  • Vragen over de verzorging.
  • Vragen over de ontwikkeling van je kindje.

Dus heb je vragen over de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby, dreumes of peuter, neem zeker contact op met het bureau. Ze staan daar graag voor je klaar en je zult merken dat het stellen van een bepaalde vraag je kan geruststellen omtrent de ontwikkeling van je kleine.

Gelezen 332 keer Laatst aangepast op vrijdag, 11 augustus 2017 14:28

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven