Wat hebben fishermans pants en draken gemeen?

Date maandag, 05 maart 2012 11:14 |   | 

Fishermans pants draak, zwart
Draken en fishermans pants hebben meer met elkaar gemeen dan je zo op het eerste oog zou zeggen. De meest voor de hand liggende overeenkomst is natuurlijk dat beide zaken onverbreekbaar verbonden zijn met Aziatische landen.

Van oost naar west en van zuid naar noord door heel Azië heen, maken plaatselijke vissers gebruik van de een of andere vorm van fishermans pants. Of je nou kijkt in Thailand, Maleisië of China, overal dragen vissers lichte, dunne, katoenen broeken die bewegingen volkomen vrijlaten.

De draak wordt in vrijwel elk Aziatisch land bewonderd en vereert als symbool van wijsheid. Je vindt afbeeldingen en beelden van draken terug in elke tempel. Draken zijn echter ook favoriete onderwerpen voor prints op kledingstukken zoals T-shirts of – inderdaad – fishermans pants.

Fishermans pants beginnen de laatste tijd een plaats te veroveren in het westen. Dat komt omdat het comfortabel zittende, relaxt aanvoelende broeken zijn. Het is een ideale dracht voor lichte vechtsporten en meditatieoefeningen, maar ook om eens lekker uit te zakken in je vertrouwde omgeving.

Uiteraard ga je niet direct met fishermans pants (of Chinese vechtbroeken zoals ze ook wel genoemd worden) over straat lopen. Dat zou overigens best kunnen op een hete dag, want fishermans pants zitten heerlijk luchtig door het dunne, zachte katoen waar ze van gemaakt zijn.

Bovendien zijn fishermans pants best gaaf om te zien, vooral als je kijkt naar een exemplaar waar – toppunt van wijsheid – een draak op is afgebeeld. Een Chinese vechtbroek wordt gesloten door middel van een simpel katoenen koord, wat zorgt voor extra draaggemak.

Fishermans pants met draken kun je in verschillende kleuren vinden op www.fujinwear.nl. Daarnaast brengt deze webshop ook andere Chinese vechtbroeken in diverse tinten op de markt. Op zoek naar relaxte vrijetijdskleding? Dan zijn fishermans pants ideaal en een wijze keuze…

Gelezen 888 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save