Makkelijk uit bed

Date dinsdag, 12 september 2017 12:50 |   | 

Als je nood hebt aan zorg op bed, dan kunnen bepaalde middelen je helpen om die zorg efficiënter en veiliger te krijgen. Een hoog-laag bed is een voorbeeld van zo'n middel en kan eenvoudig verhoogd of verlaagd worden met behulp van een afstandsbediening. Op die manier kan de persoon in kwestie op de juiste hoogte behandeld en verzorgd worden.

Ook kan een dergelijk bed ook goed van pas komen als je het moeilijk hebt om uit of in bed te stappen en je op zoek bent naar een oplossing die dat wat eenvoudiger en veiliger maakt.

Comfortabel en veilig dankzij een hoog-laag bed

Hoe dan ook zorgt een dergelijk bed voor meer ligcomfort, wat natuurlijk ook de kwaliteit van je nachtrust alleen maar zal verbeteren. Het bed kan altijd eenvoudig aangepast worden met een afstandsbediening en is dan ook de ideale oplossing voor zij die last hebben van een verminderde mobiliteit.

De hoogte van het hoog-laag bed aanpassen

De hoogte van het bed aanpassen kan snel en eenvoudig met de afstandsbediening. Op die manier kan een eventueel verzorgend medewerker efficiënter te werk gaan, wat ook bij hem of haar lichamelijke klachten kan voorkomen op de lange termijn.

Natuurlijk is een dergelijk bed niet enkel handig voor mensen die verzorging nodig hebben. Ook zij die gewoon minder mobiel zijn, zoals ouderen en mensen met een lichamelijke beperking, kunnen baten bij een hoog-laag bed. Daarbij is het erg eenvoudig om het bed op te maken of de ondergrond te stofzuigen. Het resultaat is een efficiënte, ergonomisch verantwoorde oplossing voor minder mobiele mensen.

De vergoeding van een hoog-laag bed

Een hoog-laag bed is in feite een aangepast bed en kan in sommige gevallen vergoed worden. Dit is het geval als je een diagnose voor verpleegkundige zorg hebt en de aanwezigheid van het bed essentieel is om zelfstandig te kunnen blijven. En die vergoeding is natuurlijk mooi meegenomen als je een hoog-laag bed nodig hebt.

Gelezen 497 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 september 2017 13:23

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save