Wat is een alcoholverslaving

Date woensdag, 13 september 2017 19:37 |   | 

Wat te doen bij een alcoholverslaving?

Alcoholverslaving is een serieus probleem wat vele Nederlanders treft. Meer dan 1 op de 10 Nederlands heeft wel eens te maken gehad met problemen met alcohol. Het hebben van een verslaving gaat verder dan wel eens een drankje te veel op. Een verslaving heeft een grote negatieve invloed op je leven en op de mensen om je heen. Wat zijn de Gevolgen van een alcoholverslaving?

Invloed verslaving op je zelf en je omgeving

Zoals gezegd gaat het hebben van een verslaving verder dan wel eens een drank je te veel. Het hebben van een verslaving betekend dat iemand afhankelijk is van alcohol om te kunnen functioneren. Een zware alcoholist begint zijn dag met alcohol en eindigt zijn dag met alcohol. Veel mensen weten nog wel op een normale manier te functioneren en komen er dan ook vaak in eerste instantie mee weg. Maar zoals met de meeste verslavingen escaleert het probleem zich tot veel erger waardoor het niet mee te verbergen is. 

Iemand die verslaafd is aan alchol zal niet alleen lichamelijke klachten krijgen maar ook psychische problemen. Depressie bij een persoon die verslaafd is is niet ongewoon. Daarnaast krijgt iemand ook last van concentratievermogen, is sneller geirriteerd en zal minder prettig zijn om mee om te gaan.

Gelezen 318 keer

Blij met UwArtikel.nl?

Doe UwArtikel.nl een kleine donatie zodat we onze diensten kunnen blijven verbeteren.

bedrag:
 EUR

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven