Haal Douglas hout dichtbij huis!

Date vrijdag, 27 oktober 2017 08:31 |   | 

Je bent er vast wel eens op een zondagse wandeling door het bos langs gelopen, de douglasspar. Je kunt er ook haast niet omheen want het is één van de hoogste bomen in de wereld. Deze boom die van origine uit Noord-Amerika komt, kan tot wel 100 meter hoog worden! Hier in Europa hebben wij deze boom handmatig gepland vanwege het klimaat waar de boom goed kan groeien. In Noord-Amerika noemen ze de Douglasspar ‘Orgeon Pine’.

Waarom is de Douglasspar zo duurzaam?

Douglas tuinhout is zo duurzaam omdat het houtsoort een hoog percentage kernhout heeft. Dit kernhout heeft een duurzaam karakter die ervoor zorgt het hout minder snel rot als bijvoorbeeld vurenhout. Daarnaast is het douglashout CE gekeurd, het keurmerk dit bijdraagt aan een gezond milieu. Het douglashout is zeer geschikt om te gebruiken in en rondom het huis.

De hoogste boom staat bij Paleis het Loo

Zoals hierboven al werd gezegd, de hoogste boom van Nederland is de Douglasspar. Koning Willem 2 heeft de eerste overgekomen aanplanten neergezet bij Paleis het Loo tussen 1860 en 1870. Een perfecte locatie voor het douglashout vanwege het gunstige klimaat in de regio van de veluwe. Op dit moment is deze boom met een hoogte van ongeveer 50 meter de hoogste boom van Nederland! Moet je nagaan dat dezelfde boom in Noord-Amerika twee keer zo groot kan worden, namelijk 100 meter!

Haal de Douglasspar naar je tuin!

Aangezien wij nu ook in Nederland druk bezig zijn met het planten van deze prachtboom, is het voor jou natuurlijk mogelijk om hem te gebruiken als tuinhout. Denk bijvoorbeeld aan een mooie overkapping. Of breng kaders in de tuin aan met een mooie schutting. Dit soort tuinhout is niet alleen van een mooie kwaliteit, maar het is ook duurzaam. Deze soort kan wel tot 15 jaar probleemloos mee. Extra lang genieten dus van jouw overkapping!

Gelezen 280 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven