Effect van zink

Date zaterdag, 28 oktober 2017 11:34 |   | 

Het effect van zink op je lichaam

Zink heeft verschillende effecten op het menselijk lichaam. Zink is niet alleen goed voor de mens maar wordt ook gebruikt in verschillende industrieen waaronder voor batterijen. Voor het lichaam is het juist een belangrijke bouwstof, waardoor de inname erg belangrijk is. Zink kan niet worden opgeslagen in het lichaam, hierdoor is een dagelijkse voldoende inname van belang.

Waarom is zink belangrijk?

Zink is vooral van essentieel belang voor het immuunsysteem en het speelt een belangrijke rol tegen infectie ziekten. Omdat het tevens een antioxidant is, speelt het ook een rol in het voorkomen van kanker. Voor mannen speelt het een rol in de vruchtbaarheid en zorgt ervoor dat het sperma een grotere kans heeft op het bereiken van de eicel. Hierdoor wordt de bevruchtbaarheid vergroot. Het speelt daarnaast ook een belangrijke rol voor de ogen, huid en de hormomen in het lichaam.

Wanneer heb je een tekort?

Een te kort aan zink is niet eenduidig aan te tonen. Meestal leidt het tot vermoeidheid, problemen met de huid en depressie. Het kan enige tijd duren voordat deze klachten leiden tot verder onderzoek. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende zink binnen krijgt. Meer informatie over zink? Klik dan op de volgende link voor meer informatie:

Waar is zink goed voor?

Gelezen 321 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven