Tekort hebben aan vitamine B12

Date zaterdag, 28 oktober 2017 13:03 |   | 

Heb ik een B12 vitamine te kort?

Vooral in de wintermaanden wanneer het eerder donker wordt, voelen mensen zich al snel rusteloos en moe. Hierbij ontstaan al snel de vraag of iemand een vitamine te kort heeft of niet. Niet geheel onlogisch omdat je vooral bij een lagere weerstand wel wat extra vitaminen kunt gebruiken. Vitamines en mineralen spelen nou eenmaal een belangrijke rol in ons leven.

Heb ik een tekort aan vitame b12?

Vitamine B12 heb je vooral nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel en voor het aanmaken van rode bloedcellen. Wanneer je een tekort hebt zul je al snel de gevolgen merken in je dagelijks leven. Vooral mensen die geen melkproducten, vlees en vis eten zullen dit merken. Vooral veganisten hebben het risico om een te kort aan dit vitamine op te lopen en zij kunnen dan zeker ook wat extra gebruiken. Naast veganisten zijn ook ouderen een groep die eerder kunnen leiden aan een vitamine B12 te kort.

Wat zijn de gevolgen van een vitamine B12 tekort

Te kort hebben aan bepaalde vitamines kunnen leiden tot verschillende symptomen waardoor rusteloosheid en vermoeidheid. Ben jij nieuwsgierig naar de gevolgen van een tekort aan de ze vitamien? Dan moeten we je doorverwijzen aan het volgende artikel:

 

Gelezen 266 keer

Blij met UwArtikel.nl?

Doe UwArtikel.nl een kleine donatie zodat we onze diensten kunnen blijven verbeteren.

bedrag:
 EUR

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven