Afkicken van een alcoholverslaving

Date woensdag, 03 januari 2018 17:02 |   | 

De behandeling om af te kicken van een alcoholverslaving duurt ongeveer drie tot zeven dagen. Deze is verschillend voor elk individu afhankelijk van lichaamsgrootte, niveau van alcoholtolerantie, de soort alcoholische drank die men regelmatig gedronken heeft en hoe lang hij/zij als alcoholist was.

 

De eerste stap

De alcoholist is meestal niet gecommitteerd aan een gloednieuw leven tijdens de ontgifting omdat dit, zelfs bij de sterkste personen, gevoelens van twijfel met zich meebrengt. Ook is het niet prettig om last te hebben van misselijkheid, tremor, angst en braken. Het is van cruciaal belang om professioneel ondersteund te worden bij het afkicken van een alcoholverslaving. Ook ondersteuning en geruststelling van met name vrienden, familie en andere betrokkenen kunnen hierbij helpen. De Alcoholics Anonymous (kortweg de AA) is ook toegankelijk voor het geval u zich niet op uw gemak voelt als u uw vrienden of familie moet aanspreken omtrent uw alcoholprobleem.

Het nemen van de beslissing om te stoppen met alcohol is de eerste stap in de goede richting naar bevrijding van deze verslaving. Daarna is het starten van een behandeling met alcoholontgifting de volgende stap. Uitstekende detox programma’s alsook grote ondersteuning kunnen het verschil betekenen tussen succes en mislukking bij het afkicken van een alcoholverslaving.

 

Hulp van professionals

Medisch toezicht van een arts is vereist bij de behandeling van een alcoholdetox. Een ziekenhuisopvangcentrum is de veiligste plek om te ontgiften. U kunt er zeker van zijn dat er medische professionals beschikbaar zijn die getraind en ervaren zijn in het omgaan met alcohol- en drugsonttrekking. Deze professionals bewaken en onderhouden de medicatie, voedsel- en vochtinname en de vitale tekenen van de patiënt.

Wanneer u zich al in een ontgiftingskliniek bevindt, kunnen onttrekkingssymptomen optreden drie uur tot twee dagen na uw laatste geconsumeerde hoeveelheid alcohol. Een terugval is mogelijk als deskundigen niet voldoende aanwezig zijn bij de eerste dagen van uw ontgiftingsproces. Dit komt omdat de onttrekkingssymptomen verlicht kunnen worden door het grijpen naar alcohol en dit maakt bij de patiënt het verlangen naar gelijkaardige substanties los. Om deze drang te verminderen worden medicijnen op recept toegediend. Men gaat Clonazepam kopen en toedienen om de fysieke symptomen te verminderen, maar dit verzekert niet dat er geen andere onttrekkingssymptomen zullen optreden. Het braken en schudden (ook wel delirium tremens genoemd) alsook de hyperactiviteit en rusteloosheid zullen vervagen wanneer men Clonazepam krijgt toegediend. In sommigen gevallen zal men ook Diazepem bestellen om ernstige trillingen afkomstig van de detox tegen te gaan.

Na het ondergaan van alcohol detox zal u kunnen beginnen aan uw nieuwe leven. Het is misschien niet zo gemakkelijk of zo eenvoudig om door een dergelijk proces te gaan, maar het zal u zeker beter maken. U zal weer controle krijgen over uw eigen leven, alsook zal het uw relaties thuis en op het werk ten goede komen. Als u hebt besloten om een einde te maken aan uw alcoholverslaving is het best contact op te nemen met uw huisarts of een andere medische professional. Deze kan u begeleiden bij de volgende stappen omtrent een alcohol detox.

Gelezen 339 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 januari 2018 17:02
JasmienAntwerpen

Bij Top Apotheek kan u online geneesmiddelen bestellen en dat zowel met als zonder voorschrift. Bovendien proberen wij onze klanten via onze uitgebreide blogsectie op de hoogte te houden over de laatste nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg en pharmacie.

Website: https://topapotheek.com

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven