Eem tropische droomreis in zuid India

Date vrijdag, 26 januari 2018 10:57 | 
Met de houseboat van GozuidIndia de Backwaters van Kerala verkennen

Een cruise over de binnenwateren van Kerala met je eigen prive boot.


Kerala, “Gods own Country”; het verkennen van de binnenwateren van deze staat is een unieke reiservaring.

 

Kerala ligt in het zuidwestelijke deel van India en wordt gekenmerkt door een waternetwerk van ongeveer 900 kilometer. Omgeven door vruchtbaar groen, wordt dit spectaculaire landschap bewaterd door een aantal kunstmatige en natuurlijke meren, inhammen, kanalen en beken.

Een ontspannen reis maken over deze binnenwateren op de wereldberoemde housboats’ zal  bij iedereen onuitwisbare herinneringen achterlaten. Deze huisboten (Ook heel populair voor huwelijksreizen) varen in een rustig tempo over de wonderlijke “Backwaters” van Alleppey en Kumarakom met hun een uitbundige groene omgeving en fantastische uitzichten.

 Ligplaats Prive-Houseboat Alleppey /gozuidindia

Hoewel alle routes voor rondvaarten met een woonboot schitterend zijn, is de meest aanbevolen die van Alapuzha en Kumarakom. De cruise wordt vaak uitgevoerd door families uit Kerala die al generaties lang met de boot omgaan.

Achtergrond
De huidige woonboten zijn gerenoveerde versies van boten die werden gebruikt voor het vervoer van goederen van de haven van Kochi naar binnenland. Ze heetten vroeger “Kettuvallams” (in Malayalam betekent Kettu "vastgebonden met touwen", en vallam betekent "boot"). Het opvallende kenmerk is dat deze boten zijn gebouwd met lokale milieuvriendelijke materialen.

De woonboot is maximaal 60 tot 70 voet lang en verwijdt in het midden tot ongeveer 15 voet.

De romp is oorspronkelijk alleen gemaakt van houten planken die onderling verbonden worden door kabels van kokosvezel. Bamboestokken en palmbladeren sieren de daken. Verschillende lagen cashewnotenolie coaten de buitenkant van de boot en vormen een beschermende laag.

Kenmerken
De bootservice is beschikbaar in twee categorieën, Deluxe en Premium. In luxe boten vind je vaak AC alleen tussen 21:00 en 06:00 uur, terwijl de premium-optie 24 uur per dag deze dienst levert. Veel premium bootoperators bieden zelfs luxe menu opties, diners bij kaarslicht, jacuzzi-faciliteiten, enz. aan.

Backwaters bij Alleppey /gozuidindia Backwaters bij Alleppey /gozuidindia
Uitrusting
De woonboten zijn zo soms verworden tot mini-resorts die op het water drijven. Alle woonboten hebben een slaapkamer, een badkamer, een keuken, een lounge, een zonneterras en milieuvriendelijke wandelstok- en bamboemeubels. Deze “waterresorts”  zijn beschikbaar in verschillende groottes. Bruidsparen geven de voorkeur aan boten met één slaapkamer, terwijl gezinnen kiezen voor vervoerders met meerdere slaapkamers.

Slaapkamer prive-houseboat  van gozuidindia

Activiteiten
De woonkamers zijn uitgerust met TV en dvd-spelers (in de regionale taal). Een paar exploitanten organiseren binnenspelletjes, gelegenheden om te vissen enz. Over het algemeen wordt de boot 's avonds verankerd en is het mogelijk voor toeristen om kerken, tempels en kleine dorpen te bezoeken die aan de oevers van de backwaters liggen.

Eten
De binnenwateren van Kerala zijn rijk aan zoetwatervissen. Op het menu staat dus ook meestal vis, gekookt in authentieke Kuttanadan-stijl. Omdat de huisboten gasten uit alle delen van de wereld ontvangen, wordt het menu soms aangepast aan de behoeften van de toeristen.
Gelukkig is de keukens meestal toegankelijk voor de gasten. Zo kan men kan genieten van de heerlijke geuren tijdens de maaltijdbereiding. Deze zal naast vis vaak bestaan uit rijst of linzen met gekookte groenten, vis fry, pappads, en zoete en pittige site-dishes.

Probeer zeker de Allepey vis curry, Karimeen frituur en gebraden kip.

Terwijl de zon schijnt, wordt warme koffie of thee geserveerd met heerlijk ruikende gefrituurde tapioca en banaan.


’s Avonds, onder een maanverlichte hemel, voegt het geluid van de kleine insecten een unieke sfeer toe aan de toch al unieke ervaring van de woonbootcruise.

Cruisen over de binnenwateren van Kerala te midden van het ruisende ritme van palmbomen en de verfrissende geur van waterlelies is absoluut één van de meest betoverende reiservaringen die een toerist zich kan dromen.

Ontmoet de lokale bevolking van Kerala met gozuidindia.

 

Gelezen 163 keer Laatst aangepast op vrijdag, 26 januari 2018 10:57

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een platform waarop je eenvoudig artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dient u een gebruikersaccount aan te maken en daarmee in te loggen. Hiervoor dient u toestemming te geven aan UwArtikel.nl om cookies te mogen plaatsen op uw apparaat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ga naar boven