Poedercoaten – geef uw metalen een (mooie) bescherming laag!

Date woensdag, 02 mei 2018 14:30 |   | 
Poedercoaten – geef uw metalen een (mooie) bescherming laag!

Als u metalen verwerkt of gebruikt voor het ontwikkelen van producten kan het verstandig zijn deze te beschermen. Zeker wanneer deze veel gebruikt worden of verfraait moeten worden. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden te bedenken. Waaronder het poedercoaten of epoxeren van uw metaal producten. Hiermee kunt u metalen namelijk beschermen en/ of verfraaien. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat het tegen meer bestand is en er ook beter uitziet. Kortom een win-win situatie!

Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor poedercoaten en hoe dit in zijn werking gaat? Dan zit u bij De Greef Coatings aan het ideale adres om dit te realiseren. Zij bieden namelijk diverse mogelijkheden op het gebied van coatings en bescherming van producten!

Wat is poedercoaten?

Het aanbrengen van een coating op een product is simpel gezegd spuitwerk. Denk aan displays, velgen, profielen, staanders, veren, liften en noem het maar op. Toch is het simpeler gezegd dan gedaan. Het is immers nog altijd een specialistisch proces om een perfecte poedercoating te krijgen. Zij hebben met jaren aan ervaring en bakken met kennis de nodige expertise in huis om u hierin verder te helpen. Tevens heeft poedercoaten meer voordelen los van het beschermen en/ of verfraaien van producten. Het is namelijk ook nog is milieuvriendelijk! Dit is omdat resten te hergebruiken zijn en het minder gevaarlijk afval oplevert.

Hoe ziet het proces eruit?

Een poedercoating aanbrengen op een metalen object is een elektrostatisch proces. Het poeder is namelijk negatief geladen. Dit negatief geladen poeder wordt met een poederpistool aangebracht op het positief geaarde product. Hierdoor blijft het poeder tegen het metaal zitten. Door het product met de poeder te verhitten, ook wel moffelen genoemd, vloeit het uit tot een egale beschermlaag. Daarna is het enkel nog een kwestie van uitharden en u heeft een mooie, sterke beschermlaag!

Contact en informatie

Heeft u een metaalproduct dat u graag beschermt wilt hebben middels het poedercoaten? Of wellicht wilt u het verfraaien? Bezoek dan vlug de website of bel gerust even, zij staan graag klaar voor u!

Gelezen 522 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save