Wyandotte Kriel – Een uniek, bijzonder en broeds kippen ras!

Date vrijdag, 15 juni 2018 13:49 |   | 
Wyandotte Kriel – Een uniek, bijzonder en broeds kippen ras!

Kippen houden is een vak apart. Ook al is er geen dagtaak aan om de dieren te onderhouden, is het toch anders dan een hond of kat. Daarbij is het ook leuk om verse eieren daar gratis bij te krijgen van de kippen. Eigen, verse en gezonde eieren geven immers een totaal andere ervaring. Wanneer je kippen houden wilt voor de eieren en de gezelligheid, dan is de wyandotte kriel aan te raden.

Wil je graag kippen houden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een wyandotte kriel? Dan zit je bij Dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk aan het juiste adres! Zij hebben een groots assortiment in kippen, andere dieren en benodigdheden voor het houden van dieren. Daarbij hebben zij hier enorm veel kennis van en kunnen zij je dus ook adviseren!

De wyandotte kriel

Dit kippen ras is een van de bekendste kippenrassen in Nederland. Echter verschilt het uiterlijk van deze kippen enorm. Er zijn namelijk ruim 25 verschillende kleurslagen waar je uit kiezen kunt. Daarentegen is het ook leuk om gewoon allemaal verschillende te hebben! Het enige wat identiek is bij iedere kip, is de roze kam en gele poten. Gelukkig is het houden van verschillende kleurslagen geen probleem bij deze kippen. Dit kan vanwege hun rustige en vriendelijke karakter.

Broedsheid

Nog een reden waarom de wyandotte kriel enorm populair is, is vanwege de broedsheid. Echter is de broedsheid wel afhankelijk van de kleurslag. Sommige kleuren zijn minder vaak broeds dan de ander. Echter is dit deels ook situatie afhankelijk. Zo is het van belang dat ze 14-16 uur per dag licht krijgen, een goede huisvesting hebben en goed leg-voer krijgen. In die situatie gaan ze rond de 25 weken oud eieren leggen. Het aantal gelegde eieren verschilt veelal van 80 tot 245 eieren per jaar.

Contact en informatie

Wil je ook graag een wyandotte kriel toevoegen aan je kippenrepertoire of beginnen met kippen houden? Lees dan snel verder op de website of bel gerust even voor al je vragen en advies!

Gelezen 704 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save