Op vakantie naar Frankrijk

Date maandag, 25 juni 2018 07:35 |   | 

Hoe regel jij je vakantie naar Frankrijk? Reis je op de bonnefooi en ga je het mooie weer achterna of ben je meer een planner en zorg je dat je van tevoren je vakantiehuis, camping of vakantiepark al geboekt hebt? Met de auto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Check voor vertrek wel of je aan alle regels voldoet om de weg op te gaan in Frankrijk.

Beste reistijd

Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties, dan is het voor- en najaar een fijne periode om op vakantie te gaan. Geen files, geen drukte in de toeristische dorpjes en de accommodaties zijn veel voordeliger. Vaak zijn de temperaturen ook aangenamer, met een vakantiehuis met overdekt prive zwembad kun je dan toch die heerlijke baantjes zwemmen. Ga je met schoolgaande kinderen op vakantie, dan zal je aan het hoogseizoen gebonden zijn. Vaak zijn de eerste week van juli en de laatste week van augustus gunstig geprijsd. Profiteer van het prijsvoordeel als je vroeg of laat vakantie hebt. Het is verstandig om vooraf je vakantie-adres vast te leggen, hoe vroeger je boekt, hoe meer keuze er nog is. Dit geldt zeker voor kleinschalige vakantieparken en kindvriendelijke vakantiehuizen die erg geliefd zijn. Een populair vakantiedomein als domaine de Valence in de Drôme kun je het beste al in september reserveren. Voordeel is dat je daar verder geen tijd meer aan hoeft te besteden.

Camping of vakantiehuis

Wil je genieten van het buitenleven, maar ben je geen echte kampeerder, dan is glamping vast iets voor jou. Sinds een paar jaar is dit dé trend voor Nederlanders, glamorous kamperen in een kant-en-klaar ingerichte safaritent. Veel grote campings bieden naast mobilhomes ook tenten aan. Je vindt er daarnaast ook een animatieteam voor de kinderen, een zwembad en restaurant en speelweide. Hou er rekening mee dat het er druk is, onoverzichtelijk en bij het zwembad is het zoeken naar een plekje. Als je hier blij van wordt, is dat natuurlijk helemaal prima. Maar wist je dat kinderen eigenlijk geen grote camping of vakantiepark nodig hebben om het naar hun zin te hebben? Probeer eens een kleinschalig vakantiepark met slechts een handjevol huizen en zwembad. En een trampoline, of een speeltuintje met schommel en zandbak. Voor kinderen is het terrein overzichtelijk en ze maken snel vakantievriendjes. Met verstoppertje spelen, hutten bouwen, een wedstrijdje tafeltennis of voetbal en spetteren in het zwembad komen ze de dag wel door. Ook als ouders maak je snel contact met andere ouders en kun je jouw kind goed in de gaten houden. Kies je ervoor om samen met vrienden of met familie op vakantie te gaan, dan ben je voordeliger uit om samen een groot kindvriendelijk vakantiehuis in Frankrijk te huren. Wel zo gezellig en met een huis met voldoende slaapkamers en badkamers is er genoeg privacy voor iedereen.

Wat moet er verplicht mee in de auto naar Frankrijk

Voor Frankrijk gelden er speciale regels als je met de auto op pad gaat. De snelste manier om het land te doorkruisen is over de autoroutes, vaak met tolwegen. Je bent verplicht om in Frankrijk 2 alcoholtests in de auto te hebben, ook een gevarendriehoek en reflecterend veiligheidsvestje zijn verplicht. Sinds kort kent Frankrijk ook een ecovignet of milieusticker, welke in de binnenstad van Parijs het hele jaar door verplicht is, ook voor buitenlandse kentekens. Zo wil men de hoeveelheid vuilstof en schadelijke uitlaatgassen verminderen. Veel steden, arrondissementen en departementen voeren een tijdelijke milieuzone in, op bepaalde dagen dat er smog is of een hoge mate van luchtvervuiling. Deze aankondiging kan zomaar plots ingevoerd worden. Daarom is het verstandig om vooraf een milieusticker te kopen via de officiele website van de Franse overheid. Hou wel rekening met een levertijd van ca. 10 dagen. Niet verplicht maar wel erg handig is de tolbadge. Je kunt daarmee elektronisch betalen bij de tolpoorten. Snel en makkelijk en je hebt geen muntgeld of creditcard meer nodig. Via de speciale toegangspoortjes met de oranje T passeer je in no-time de slagboom. Dag wachtende auto’s waar verbaasde blikken denken ‘had ik ook maar zo’n tolbadge’. De tolbadge is te koop via de ANWB.

Gelezen 457 keer Laatst aangepast op maandag, 25 juni 2018 07:35

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save