Winkeliersvereniging – een vitale dorpskern of winkelcentrum

Date dinsdag, 03 juli 2018 09:21 |   | 
HISA - Logo

In veel winkelgebieden zien we tegenwoordig een winkeliersvereniging. Maar wat zijn de voordelen van zo’n vereniging? En wat houdt een winkeliersvereniging precies in?

Wat is een winkeliersvereniging?

De winkeliersvereniging is een groep ondernemers die winkels bezitten in een bepaalde wijk of straat, soms ook op een bedrijventerrein. Een winkeliersvereniging heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de ondernemers. Zo worden er activiteiten ondernomen om het winkelgebied levendig te houden.

Wel is het belangrijk om te weten dat een winkeliersvereniging iets anders is dan een branchevereniging. Een branchevereniging bestaat uit een groep ondernemers met een soortgelijk bedrijf.

Voordelen aansluiten winkeliersvereniging

Een voordeel is dat er onder winkeliers veel samengewerkt wordt. Op deze manier krijgen de winkeliers een hechtere band. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat beslissingen gemakkelijker genomen kunnen worden.

In veel winkeliersverenigingen worden met enige regelmaat borrels of vergaderingen gehouden. Zo ontmoet je continu nieuwe mensen. Dit is gezellig en uit zakelijk oogpunt belangrijk: Je zorgt er namelijk voor dat je netwerk steeds groter wordt.

Essentie

Het belangrijkste van een winkeliersvereniging is dat er duidelijkheid is. Er is één vast aanspreekpunt voor problemen, ideeën en oplossingen. Iedereen bekijkt punten vanuit een andere perceptie. Door het samenwerken kan je op oplossingen komen waar je alleen nooit op gekomen zou zijn.

 

Een winkeliersvereniging zorgt er bijvoorbeeld voor dat er een kerstmarkt georganiseerd wordt. Op deze manier trek je consumenten naar het winkelgebied toe. Deze doen bij jou hun kerstinkopen en drinken nog iets in de lokale horecagelegenheden. De sfeer van een kerstmarkt is tegenwoordig erg belangrijk. Deze sfeer zorgt er namelijk voor dat mensen naar een winkel toekomen, in plaats van online bestellen.

HISA winkeliersvereniging

HISA biedt al jaren ondersteuning aan winkeliersverenigingen. Het is voor de winkeliers fijn als er een onpartijdig persoon meekijkt bij beslissingen. Ook helpt HISA bij het leggen van contact met de gemeente, waar je als winkeliersvereniging ook veel mee te maken hebt.

Gelezen 454 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save