Zwembril – verschillende types en doeleinden

Date donderdag, 19 juli 2018 10:22 |   | 

Wanneer we het hebben over een zwembril, dan hebben we allemaal hetzelfde beeld hierbij. Tenminste bijna allemaal dan. Want onder zwembrillen is er enorm veel verschil in de functionaliteit ervan. Er is namelijk onderscheid te maken in het soort zwembril waar we het over hebben. Zo zijn er in hoofdlijnen drie varianten te onderscheiden. Namelijk de wedstrijdbril, trainingsbril en openwater bril. Deze drie brillen dienen alle drie tot hun eigen functie. Hier lees je meer over de verschillen!

Ben je gebaat bij een goede zwembril voor sport of recreatief zwemmen? Dan zit je aan het juiste adres bij zwembrilopsterkte.nl! Bij hen vindt je een groot assortiment aan verschillende type zwembrillen. Deze kun je zowel met als zonder sterkte, gemakkelijk bij hun bestellen. Uiteraard met een snelle levering.

De zwembril

Zoals we al eerder aangaven in dit artikel zijn er in hoofdlijnen drie zwembrillen te onderscheiden. Dat is de wedstrijdbril, trainingsbril en de openwater bril. Elk dient tot zijn eigen functie. De verschillen zitten in de vormgeving, comfort en de glazen.

De wedstrijdbril

Een wedstrijdbril enorm gestroomlijnd om snel te kunnen bewegen. Helaas gaat dit wel ten kosten van het comfort dat een zwembril bieden kan. De vorm is ontworpen om de rondingen van het gezicht te volgen en geen weerstand op te bouwen. De glazen beschikken over een anti-condens laag voor optimaal zicht!

De trainingsbril

Bij een wedstrijdbril hoort ook een zwembril voor tijdens de trainingen. Echter wil je dan vaak meer comfort hebben dan tijdens een wedstrijd. Tijdens de wedstrijd gaat het immers om de tijd die je neerzet. Een trainingsbril is enigszins gestroomlijnd, echter wel gericht op comfort. De glazen beschikken ook niet altijd over een anti-condens laag.

De openwater zwembril

Als laatste hebben we de zwembril voor het open water. Deze wordt vaak ingezet tijdens een triatlon of tijdens recreatie zwemmen. Deze zwembrillen zijn comfortabel en niet specifiek gemaakt om weerstand tegen te gaan. Daarbij beschikken ze over speciale glazen. Deze glazen gaan namelijk de glinsteringen van het zonlicht op het water tegen!

Meer informatie

Ben je benieuwd naar welke zwembril het beste bij jouw past en wat jij nodig hebt? Of wil je juist een die op sterkte gemaakt is? Kijk dan snel in de webwinkel en zie het complete aanbod!

Gelezen 449 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save