Groenbestek – aanleg en onderhoud in de buitenruimte!

Date woensdag, 25 juli 2018 10:28 |   | 
Groenbestek – aanleg en onderhoud in de buitenruimte!

Voor publieke ruimtes in groene omgevingen wordt het steeds gebruikelijker om alles vast te leggen. Een duidelijke omschrijving wordt bijvoorbeeld gemaakt in een groenbestek. Tegenwoordig gebeurt dit middels de RAW-systematiek. Deze zijn erg inzichtelijk, duidelijk en geven een helder beeld bij hoe het plan zich ontwikkelen zal in de uitvoering. Niet geheel onbelangrijk dus. Hier zitten verschillende voordelen aan gekoppeld. Een goed advies hierin is belangrijk voor een juiste uitvoering.

Bent u ook gebaat bij een advies voor het maken van een omschrijving in een groenbestek? In die situatie is Adviesburo R.I.E.T. het juiste adres voor u. Vanwege de vele eisen omtrent een RAW-bestek, kunnen zij middels hun expertise een waardevolle bijdrage leveren aan uw project.

Groenbestek

Aan zo’n advies zitten vele voordelen gekoppeld. Dit omdat u op deze manier goed gebruik kunt maken van de RAW-systematiek. Deze is namelijk gekoppeld aan een stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden. Dit is wat er voor zorgt dat vaak in specifieke opdrachten, deze manier van werken de voorkeur krijgt.

Manieren van opstellen

Een groenbestek kan op meerdere manieren samengesteld worden. Afhankelijk van de situatie, kan de juiste manier van werken toegepast worden. Dit kan kortweg op drie manieren. De eerste manier is door het omschrijven in een frequentiebestek. Deze heeft te maken met hoe vaak er handelingen uitgevoerd moeten worden, per jaar.

Als tweede is er het beeldbestek. In dit bestek is alleen het eindresultaat zichtbaar. Dit laat echter wel veel verantwoordelijkheid bij de aannemer liggen. Hier mag namelijk een eigen invulling aan gegeven worden in hoe dat resultaat bereikt wordt.

Als derde is er nog de raamovereenkomst. Deze manier van werken is effectief als een aantal zaken nog niet helder zijn. Bijvoorbeeld wanneer u nog niet weet hoeveel onderhoud er bij te kijken komt en hoeveel er gedaan moet worden. In deze overeenkomst worden afspraken hierover vastgelegd.

Informatie en contact

Wilt u meer weten over het inzetten van het groenbestek en de drie varianten daarin? Lees dan snel verder op de website of bel gerust even, zij staan u graag te woord!

Gelezen 473 keer

UwArtikel.nluwartikel logo
UwArtikel.nl is een website waarop je gratis artikelen kunt plaatsen.

Om artikelen te plaatsen dien je cookies te accepteren en vervolgens te registreren en in te loggen op de website van UwArtikel.nl.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save